Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 10 do 15 lipa

Od ponoći jeftinije gorivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobre vijesti za sve vozače, gorivo je od ponoći pojeftinilo između 10 i 15 lipa.

Cijene svih goriva padaju drugi tjedan za redom. Provjerili smo nadoknađuju li distributeri razliku u višim cijenama goriva na benzinskim postajama na autocestama, što im je nedavno omogućeno te do kada će pad cijene goriva potrajati.

Pročitajte i ovo Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje Slika nije dostupna Ispod 9 kuna Dobra vijest za vozače: Nova godina donijela niže cijene goriva

Na benzinske postaje od ponoći se ide s manje straha. Naftni derivati drugi tjedan zaredom pojeftinjuju. Prema pravilniku ministarstva gospodarstva benzinska goriva pojeftinjuju za 10 lipa.

Nova cijena najtraženijeg Eurosupera 95 je 9 kuna i 74 lipe po litri, dok je litra Eurosupera 95 Class 9,79 kuna. Eurosuper 98 sada košta 10,09 kuna. Za litru Eurodizela morat ćete izdvojiti 8 kuna i 99 lipa.  Najviše se raduju poljoprivrednici i ribari jer je nova cijena plavog dizela 5 kuna i 42 lipe.

Cijena barela nafte nakon ubojstva Osame bin Ladena je pala i na europskoj burzi. Tjednima se kreće oko 115 dolara koliko je bila i danas. Probleme sada uzrokuje jačanje dolara u odnosu na kunu, tvrde poznavatelji tržišta. 'Po tom padu korekcija bi trebala biti nešto veća nego što se sada događa, međutim u istom periodu došlo je do određenog rasta tečaja dolara koji je ublažio potrebu za korekcijom', ističe naftni analitičar Miroslav Krnić.

Vozači ipak mogu računati na novu uštedu. Do 6 kuna po prosječnom 50-litarskom spremniku, ovisno o gorivu. 'To je sve premalo', rekao nam je jedan vozač. 'Mislim da se čak ni dobra kava ne može popiti', smatra drugi vozač. Prema novom pravilniku distributeri imaju pravo na benzinskim postajama koje se nalaze na autocestama držati nešto više cijene goriva no to koriste tek rijetki. Samo su Petrol i OMV podigli cijene goriva za neznatnih dvije do tri lipe po litri.

Hoće li sitne razlike u cijeni goriva točenog na autocesti i onoga izvan nje ostati i kada turisti uskoro krenu prema Jadranu, distributeri za sada drže poslovnom tajnom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene