Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obveznice zagrebačkog Holdinga na londonskoj burzi prodane za nekoliko sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački holding jučer je u Londonu, nakon godinu dana pregovora sa stranim bankama, izdao prvu tranšu obveznica od 300 milijuna eura koje su na Londonskoj burzi rasprodane za samo nekoliko sati.

Gotovo 300 milijuna eura - investitori su dobili minimalan popust- prikupljeno je prodajom korporativnih obveznica, a investitori su uglavnom banke i različiti fondovi.

Pročitajte i ovo Isplata zarade - 2 Upisalo se 45.000 građana Ulagači došli na svoje: Počinje isplata zarade od državnih obveznica Tomislav Tomašević Bez privatnih investicija Sve o novom projektu garaže u Klaićevoj: "Gotovo će se poduplati kapacitet parkirnih mjesta u središtu grada"

Procesom prodaje upravljala je Deutche Bank, koja je s investitorima utvrdila fiksnu kamatu od 5,5 posto, a obveznice će na naplatu stići za deset godina.

Interes za obveznice Holdinga bio je velik i već do 13 sati, kada je bila zaključena knjiga upisa, tražilo se obveznica u vrijednosti od 500 milijuna eura.

Predstavnici Holdinga su rekli da je izuzetno povoljne uvjete Holding uspio dobiti zahvaljujući dobrom rejtingu koji su mu dodijelile dvije najveće svjetske bonitetne agencije Moody's (Baa2-stabile) i Standard and Poors (BBB-stabile), prenose mediji.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kazao kako je sigurno da ih Grad neće potrošiti na stanogradnju jer je to projekt koji se mora sam financirati. "Novac će ići za obnovu zastarjele infrastrukture, služit će otvaranju mogućnosti sporijeg rasta cijena komunalnih usluga, a indirektno će potaknuti otvaranje niza novih radnih mjesta", najavio je.

Obveznice Zagrebačkog holdinga predstavljene su prije Londona i u drugim većim europskim gradovima, središtima tržišta kapitala.

"Od danas više ništa neće biti kao što je bilo u Zagrebačkom holdingu i u Gradu jer su oči ne samo na burzi u Londonu, nego i u Frankfurtu i Dublinu i drugim institucijama tržištima kapitala u Europi uprte u Zagrebački holding", kazao je Bandić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene