Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelska farmaceutska kompanija Teva priopćila je kako će proces integracije Plivina poslovanja u Hrvatskoj u novu povezanu kompaniju voditi zajednički integracijski tim te da je imenovala menadžment tim u Hrvatskoj kojem je na čelu Matko Bolanča, predsjednik Uprave Plive Hrvatska d.o.o. i generalni direktor Plive u Hrvatskoj.


'U novoj povezanoj kompaniji Plivina poslovanja u Hrvatskoj bit će inkorporirana u organizacijsku strukturu Teve. Proces integracije započet će na dan završetka transakcije i vodit će ga zajednički integracijski tim. Kako bi u potpunosti iskoristili potencijale povezane kompanije, Teva je imenovala menadžment tim u Hrvatskoj kojem je na čelu Matko Bolanča, predsjednik Uprave Plive Hrvatska d.o.o. i generalni direktor Plive u Hrvatskoj. S Tevine strane, za koordinatora za integracijske aktivnosti u Hrvatskoj imenovan je Bruno Barcelos koji će biti zadužen za pružanje podrške integracijskim timovima i lokalnom menadžmentu u svim aspektima integracijskog procesa', navodi se u priopćenju Teve o završetku akvizicije američkog Barra koje je objavila i Pliva.

Vezani članci Slika nije dostupna Koronavirus odvojio roditelje od beba: Još 125 djece čeka da netko dođe po njih Kraš, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Od pršuta do čokolade: Grupa Pivac najavila veliko preuzimanje. "Menadžment ih smatra bijelim vitezovima"

U priopćenju se ne spominje Željko Čović, jer tu, kako je kazala direktorica Komunikacija Plive Hrvatska Tamara Pečarević Sušanj, za sada nema promjena i Željko Čović ostaje na svoj funkciji predsjednika Uprave Plive d.d. i glavni operativni direktor. 

>> Pliva u rukama izraelske Teve

Iz Teve najavljuju da će 'detaljnije informacije o budućoj organizacijskoj strukturi biti dostupne krajem prvog tromjesečja 2009. godine, a nakon sveobuhvatne analize i svih potrebnih planova za uspješan proces integracije'.

'Sve promjene koje su bitne za investitore, poslovne partnere, klijente i državna tijela bit će pravovremeno javno objavljene', navodi se u priopćenju Teve koja je završetkom akvizicije Barra i novi vlasnik Plive. 

Pliva će se otvoriti na nova tržišta

Plivine operacije u Hrvatskoj, koje će poslovati u okviru Tevinih Globalnih generičkih resursa, dobit će pristup i novim tržištima te postati međunarodni dobavljač gotovih lijekova i važan dio Tevinih globalnih operacija, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako će pristup Tevinom bogatom portfelju lijekova dodatno ojačati Plivu i učvrstiti njenu poziciju vodeće farmaceutske kompanije u Hrvatskoj kroz širu ponudu proizvoda te podršku hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Napominje se i da je Tevina organizacijska struktura kombinacija regionalnih funkcija, odnosno Sjeverna Amerika, Europa i International te funkcija koje se odnose na resurse, tj. Globalni generički resursi, Globalni inovativni resursi i Tevine aktivne farmaceutske supstancije. U Tevinoj objavi o završetku akvizicije kompanije Barr Pharmaceuticals podsjeća se kako se očekuje da ta akvizicija u potpunosti zaživi u četvrtom tromjesečju 2009. godine.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju