Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MOL odbacio novu OMV-ovu ponudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski naftni i plinski koncern MOL smatra da najnovija OMV-ova ponuda za spajanje s MOL-om ne zavređuje daljnje razmatranje, dodajući da MOL neće ulaziti u dijalog s OMV-om o spajanju, stoji u službenoj izjavi mađarske kompanije.

"Prema mišljenju MOL-a, OMV-ova ponuda značajno podcjenjuje poslovanje i buduće izglede MOL-a te bi dovela do smanjenja vrijednosti", tvrde u MOL-u, dodajući i da "prema relevantnim pravilima tržišta kapitala objava namjere nije službena ponuda dioničarima".

Pročitajte i ovo Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci" Slika nije dostupna MOL: Ne prodajemo udjel u Ini

"Iako OMV procjenjuje da bi vrijednost sinergije bila 400 milijuna eura godišnje, on ne uzima u obzir ni dissinergije koje će nastati spajanjem kompanija niti gubitak vrijednosti koji će nastati nakon provedbe programa ukidanja djelatnosti kojeg će zahtijevati regulatorna tijela za zaštitu tržišnog natjecanja", dodaje MOL.

"Nova OMV-ova objava ne sadrži nikakve nove materijalne informacije u odnosu na prijašnju ponudu koju je MOL-ova Uprava ranije jednoglasno odbila, osim što kaže da OMV ne može preuzeti MOL", zaključio je MOL-ov dopredsjednik za korporativne komunikacije Ferencz Szabolcs.

"MOL ima sjajnu perspektivu rasta kao neovisna kompanija te kao i ranije ne vidimo nikakav smisao u trošenju vremena na uvjetnu ponudu koja ne nudi nikakve pogodnosti našim dioničarima i ostalim dionicima MOL-a", dodao je Szabolcs.

OMV je objavio pismo namjere u kojem je izrazio želju za "dugoročnom suradnjom" s mađarskim konkurentom, ponudivši 32 tisuće forinti (179,8 dolara) za svaku MOL-ovu dionicu.

Austrijska kompanija podsjetila je da zbog zbog tehničkih prepreka ne može osigurati većinu glasačkih prava u skupštini dioničara mađarskog koncerna, zatraživši stoga "konstruktivan dijalog" s ključnim MOL-ovim dioničarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene