Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MOL: Ne prodajemo udjel u Ini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska naftna kompanija MOL odbacila je nagađanja o mogućoj prodaji svog udjela u Ini, objavivši da trenutno nema potrebe prodavati bilo koji svoj udjel iz financijskih razloga.

"U vezi glasina o prodaji MOL-ovog udjela u Ini, politika naše kompanije je da ne komentira tržišne glasine ili spekulacije. MOL-ova financijska pozicija ostaje jedna od najjačih među regionalnim naftnim i plinskim kompanijama, pa nemamo nikakva razloga prodati bilo koji udjel iz financijskih razloga", kaže se u izjavi potpredsjednika MOL Grupe Ferencza Szabolcsa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brzina pregovora sporija MOL: Mogući izlazak iz Ine opcija, ako se pregovori ne okončaju uspješno Slika nije dostupna MOL odbacio novu OMV-ovu ponudu

MOL je time odgovorio na špekulacije u nekim medijima da bi ta kompanija mogla prodati svoj udjel u Ini kako bi došla do kapitala koji joj je potreban za obranu od preuzimanja od strane austrijskog OMV-a.

OMV je u lipnju povećao udio u MOL-u s 10 na 18,6 posto, nagovjestivši i mogućnost podnošenja ponude za spajanje dviju kompanija.

MOL je potom na Budimpeštanskoj burzi kupio 4,57 posto vlastitih dionica kako bi se zaštitio od neprijateljskog preuzimanja. Time je povećao svoj vlasnički udio na ukupno 7,5 posto dionica.

U međuvremenu oglasila se i mađarska Vlada i premijer Ferenc Gyurcsany koji je, kako je prenio mađarski tisak, najavio da Vlada svim raspoloživim sredstvima namjerava spriječiti mogućnost da OMV preuzme MOL.

MOL u Ini ima 25 posto plus jednu dionicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene