Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) nastavit će s provedbom uredbe o davanju državnih potpora malih vrijednosti brodarima koji ispunjavaju uvjete, tako da će subvencionirati razliku u cijeni goriva koja prelazi iznos od 5 kuna po litri goriva.


Zaključak je to s današnjeg sastanku koji je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta održao s predstavnicima udruga malih brodara, navodi se u večerašnjem priopćenju iz MMPI-a i ističe kako je dogovoreno i da se pojednostavni postupak ishođenja državne potpore. 

Vezani članci Splitska riva - 2 Hrvatska se priprema za turističku sezonu: Hoće li novi projekt ''Safe stay in Croatia'' uspjeti privući goste? Sjemenke sezama, ilustracija Opet se povlači: U proteklih nekoliko dana s polica trgovina uklonjeni proizvodi s istim sastojkom

>> Postignut dogovor, nema prosvjeda brodara

Dogovoren je i nastavak modela izgradnje i obnove putničke i izletničke flote koja se provodi već dvije godine i u kojem projektu su do sada već subvencionirana i izgrađena 23 broda.

S obzirom na povećanu zainteresiranost malih brodara za rekonstrukciju broda, prihvaćen je i prijedlog da se poveća dio potreban za rekonstrukciju brodova.

Do idućeg sastanka, koji je planiran polovicom rujna, dogovoreno je s Hrvatskom gospodarskom komorom i Koordinacijom udruga malih brodara pripremiti elaborat koji bi sadržavao analizu gospodarskog učinka ovog oblika pomorskog prometa i iskustva susjednih jadranskih država u utvrđivanju cijene goriva brodarima, navodi se i priopćenju i podsjeća da su se mali brodari na kraju sastanka izjasnili da neće doći do ranije najavljenih prosvjeda.

Na sastanku su bile prisutni predstavnici Hrvatske udruge privatnih brodara, Hrvatske udruge brodara, Hrvatske udruge brodara i brodograditelja "Adria", Koordinacije udruge brodara i brodograditelja Hrvatske i Dubrovačko - neretvanske županije, Udruge malih brodara "Sjeverni Jadran, Udruge brodara Barkariol i HGK.