Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo nastavlja s provedbama potpora brodarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) nastavit će s provedbom uredbe o davanju državnih potpora malih vrijednosti brodarima koji ispunjavaju uvjete, tako da će subvencionirati razliku u cijeni goriva koja prelazi iznos od 5 kuna po litri goriva.

Zaključak je to s današnjeg sastanku koji je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta održao s predstavnicima udruga malih brodara, navodi se u večerašnjem priopćenju iz MMPI-a i ističe kako je dogovoreno i da se pojednostavni postupak ishođenja državne potpore. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Objavila Vlada Niz odluka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade: Državni tajnik Čuraj razriješen na osobni zahtjev Slika nije dostupna Nude pomoć u stanovanju Širi se nova prijevara mailom, oglasilo se i Ministarstvo rada: "Savjetujemo da poruku obrišete"

>> Postignut dogovor, nema prosvjeda brodara

Dogovoren je i nastavak modela izgradnje i obnove putničke i izletničke flote koja se provodi već dvije godine i u kojem projektu su do sada već subvencionirana i izgrađena 23 broda.

S obzirom na povećanu zainteresiranost malih brodara za rekonstrukciju broda, prihvaćen je i prijedlog da se poveća dio potreban za rekonstrukciju brodova.

Do idućeg sastanka, koji je planiran polovicom rujna, dogovoreno je s Hrvatskom gospodarskom komorom i Koordinacijom udruga malih brodara pripremiti elaborat koji bi sadržavao analizu gospodarskog učinka ovog oblika pomorskog prometa i iskustva susjednih jadranskih država u utvrđivanju cijene goriva brodarima, navodi se i priopćenju i podsjeća da su se mali brodari na kraju sastanka izjasnili da neće doći do ranije najavljenih prosvjeda.

Na sastanku su bile prisutni predstavnici Hrvatske udruge privatnih brodara, Hrvatske udruge brodara, Hrvatske udruge brodara i brodograditelja "Adria", Koordinacije udruge brodara i brodograditelja Hrvatske i Dubrovačko - neretvanske županije, Udruge malih brodara "Sjeverni Jadran, Udruge brodara Barkariol i HGK.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene