Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Općine kasne s rokovima

Ministar poljoprivrede zabranio natječaje za državna zemljišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodjela poljoprivrednog zemljišta posvađala je ministra Tihomira Jakovinu i seljake. Ministar je, naime, izdao naputak da se do daljnjega zabrane svi natječaji za dodjelu ili prodaju državnog zemljišta.

Kaže da je to morao učiniti jer dio općina nije proveo natječaje u zakonskom roku. S njihovom zemljom u tom slučaju trebala bi raspolagati Agencija za poljoprivredno zemljište, ali ona još nije zaživjela. Ministar obećava da će se problem s agencijom brzo riješiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROZVAO BERNARDIĆA SDP bez komentara na izlazak Jakovine iz stranke: "Vrata su mu i dalje otvorena" Slika nije dostupna Tolušić o nepravilnostima: ''Nitko ne bi trebao koristit svoj položaj da netko njegov dobiva projekte''

'Trenutno je preustroj ministarstva i agencije i ona će se u vrlo kratkom roku staviti u funkciju i početi odrađivati poslove', rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

'To znači da općine koje su provele natječaj da se to provede do kraja. Ima i općina koje 15 godina ništa nisu napravile sa zemljom i njima će se oduzeti raspolaganje zemljom', kaže glasnogovornik Poljoprivredne komore Vladimir Novotny.

'Bojim se da smo malo zatečeni s tom situacijom i sad očekujemo ministra s nekim novim odlukama', kaže poljoprivrednik iz Putinovaca Goran Jančo.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene