Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Microsoftu 280 milijuna eura kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija odredila je globu od 280 milijuna eura Microsoftu jer se nije pridržavao njenih pravila o monopolu. U Europskoj uniji upozorili su Microsoft da bi se mogao suočiti s novim globama ako se ogluši na zahtjeve.

Spor traje još od 2004. godine, kada je Microsoftu naređeno da rivale informira o detaljima svog operativnog sustava Windows kako bi mogli razviti softver koji će biti kompatibilan s tim sustavom. 

Pročitajte i ovo Proslava rođendana (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Žalit će se EU Srbija na nogama nakon najave da će Tesla na hrvatski euro: "To je prisvajanje kulturnog naslijeđa" Slika nije dostupna Oštre mjere zbog nepoštivanja suda Organizatori katalonskog referenduma moraju svaki dan plaćati do 12.000 eura kazne

U Europskoj uniji upozorili su Microsoft da bi se, ako do kraja mjeseca ne pruži konkurenciji potpune i točne tehničke informacije, mogao suočiti s novim globama. 

One ni mogle iznositi i do 3 milijuna eura dnevno, što je povećanje u odnosu na 2 mijuna dnevno, kako je bilo najavljivano u prosincu prošle godine.

Povjerenica za konkurenciju Europske unije - Neelie Kroes rekla ja da nijedna tvrtka, ma koliko moćna bila nije iznad zakona te da će platiti globu ako do toga dođe.

Ovog najvećeg svjetskog proizvođača softvera kazna ipak neće uzdrmati jer na svojim bankovnim računima ima barem 60-ak milijardi dolara gotovine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene