Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ina objavila na web stranicama

Male promjene cijena goriva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maloprodajne cijene motornih benzina i "običnog" dizela na Ininim se benzinskim postajama noćas nisu mijenjale, dok eurodizel pojeftinjuje za jednu lipu, a plavi dizel i loživo ulje poskupljuju za četiri, odnosno jednu lipu.

Prema službenom cjeniku koji je Ina noćas objavila na svojim web stranicama, eurosuper 95 i idućih će se tjedan dana prodavati po po cijeni od 8,00 kuna po litri. Cijena supera 95 ostaje 7,90 kuna po litri, supera plus 98 i dalje će se prodavati po 8,07 kuna, a dizel po 7,34 kune. Eurodizel je pak pojeftinio za jednu lipu, 7,44 kune kune po litri. Poskupili su pak plavi dizel i to za četiri lipe i nova mu je cijena 4,31 kunu (do sada 4,27 kuna) te loživo ulje ekstra lako za jednu lipu, na 4,75 kuna po litri.

Pročitajte i ovo Ulijevanje goriva - 4 KAZNA KAO MANJE ZLO? Gorivo ste natočili, a novčanik zaboravili: Mislite da se isplati ''bježati'' s benzinske postaje? Slika nije dostupna (DE)STABILIZACIJA SITUACIJE Nakon Ine i Tifon najavio promjene: Uskoro bi moglo doći do nestašice premium goriva?

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene