Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novoizabrani predsjednik Hrvatske gospodarske komore dosadašnji je predsjednik Uprave županjske Sladorane d.d.


Novi predsjednik Hrvatske gospodarske komore je Luka Burilović. Tako su odlučili članovi Skupštine Komore koji su mu dali 41 glas ispred Damira Kuštraka kojem je dano 30 glasova.

HGK nakon Nadana Vidoševića: Predsjednik će volontirati, slijede i otkazi

Vezani članci Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Gotovo trećina zaposlenih u HGK dobit će otkaz. Burilović: "To je, nažalost, neizbježno" Luka Burilović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Luka Burilović izabran za predsjednika HGK-a

Burilović će na tu poziciju stupiti 1. travnja. 'Povjerenje Komore ozbiljno je narušeno te je prvi cilj vraćanje ugleda i povjerenja. Komora mora biti transparentnija, biti kvalitetniji gospodarski servis te pružati adekvatnu protuuslugu svojim članicama na način da stvori paletu novih usluga i poboljša postojeće. Također, HGK mora biti aktivan sudionik i predlagatelj gospodarske politike s jedne strane, ali i njen korektiv s druge', rekao je Burilović.

Burilović je ranije radio kao pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva RH te na poziciji predsjednika Uprave Sladorane d.d.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook