Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati istraživanja

Lojalnost poslodavcu jamče dobra plaća i beneficije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih se mjeseci vode burne rasprave oko Zakona o radu i fleksibilizaciji tržišta rada. No, što je s poslodavcima koji žele zadržati svoje zaposlenike – koji su faktori presudni za lojalnost poslodavcu istražio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 900 ispitanika. Teška ekonomska situacija odražava se i na lojalnost zaposlenika pa tako najviše njih (41%) smatra da su za lojalnost poslodavcu presudni dobra plaća i beneficije.

Podaci su dobiveni putem ankete provedene na portalu MojPosao koja se sastojala od samo jednog pitanja. Zbog jednostavnosti ispunjavanja ankete, demografski podaci o ispitanicima nisu zabilježeni, tako da se rezultati ne mogu generalizirati, ali su svejedno indikativni.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana

'Dokle god sam pošteno plaćen za svoj rad, sigurno neću okrenuti leđa poslodavcu', kaže jedan ispitanik, dok drugi dodaje: 'I sve ostalo je bitno no, mi još nismo došli na razinu dobivanja redovitih i pristojnih plaća od kojih se može živjeti.' 

Evo kako DOBITI POSAO u Hrvatskoj!


Odličan šef i kolege presudni su za lojalnost poslodavcu prema mišljenju 23% ispitanika te ističu kako smatraju da su 'zdrava radna atmosfera'i dobar odnos sa šefom i kolegama' stvari koje se 'ne mogu kupiti novcem'  te da 'u dobroj okolini rad postaje gušt'.


'Plaća je od velike važnosti, ali raditi s korektnim, pozitivnim i dobrim ljudima još je važnije', kaže jedan ispitanik, a drugi se nadovezuje: 'Ovo je bitnije od plaće. Onaj osjećaj kada se ujutro probudiš i sretan si jer ideš na posao'.

 Oni ne čekaju na posao, a plaće su im izdašne


Mogućnost napredovanja najvažnijim je faktorom vjernosti poslodavcu proglasilo 14% ispitanika, a jedan od ispitanika izjavio je kako smatra da je poticajno znati da se negdje može napredovati na pošten način.

Ovi zaposlenici žele vidjeti 'da se trud isplati', da povećanje plaće ovisi 'o zalaganju', a ne 'o duljini staža',a jedan ispitanik tvrdi kako je napredovanje bitno i radi 'razbijanja monotonije višegodišnjeg obavljanja istih zadataka'.


Da je presudan faktor za lojalnost poslodavcu priznanje za obavljen posao – smatra 13% ispitanika koji ističu da 'svaka pohvala dodatno motivira' te je tako jedan od ispitanika izjavio kako je 'Priznanje za dobro obavljen posao nešto što ti daje vjetar u leđa, osmijeh na lice i ako se tako nastavi raditi, sve ostalo – veća plaća i napredovanje, doći će s vremenom, zasluženo.' 

Hobi prerastao u posao: Svi ih koristimo!


Za 9% ispitanika najvažniji faktor koji jamči lojalnost zaposlenika je izazovan/zanimljiv posao. Ovi ispitanici ističu da u poslu treba 'uživati kao u sastavnom dijelu života' te da 'samo kroz takav posao možeš tražiti sve ostalo'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene