Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grad Opatija prenio je svoj vlasnički udjel u hotelskoj tvrtki Liburnia Riviera Hotela (LRH) odnosno 75.661 redovnu dionicu, na tvrtku Nova Liburnija d.o.o., koja je nedavno osnovana radi upravljanja kontrolnim paketom dionica LRH.


U obavijesti LRH o tom prijenosu, koju danas prenosi Zagrebačka burza, stoji da je Grad Opatija navedene dionice na tvrtku Nova Liburnija prenio bez naknade temeljem ugovora o prijenosu dionica sklopljenim 11. rujna ove godine.

Vezani članci Tradicionalno kupanje ususret maškarama u Opatiji Ma kakva zima: Opatijci se okupali u moru ususret maškarama Gradonačelnik Opatije Dujmić u društvu francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Gradonačelnik prekršio epidemiološke mjere, večerao s francuskim veleposlanikom: "Bilo bi neprimjereno odbiti"

Riječ je o dioničkom paketu od 25 posto plus jedne dionice LRH koje su Gradu Opatiji prenijete krajem kolovoza ove godine (27. kolovoza), nakon što je Središnja depozitarna agencija (SDA) izvršila prijenos tih dionica sa Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) na Grad.

Najveći dioničar u LRH s 58,57 postotnim udjelom je HFP, dok je s 25 posto plus jednom dionicom drugi po veličini bio Grad Opatija, a sada tvrtka Nova Liburnija.

Tu je tvrtku osnovao Grad Opatija s još tri jedinice lokalne samouprave s ciljem upravljanja navedenim paketom dionica.