Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lactalis najavio gradnju nove tvornice sira u Bjelovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici najveće domaće mliječne industrije Dukata u Bjelovaru su danas u razgovoru s kooperantima i gradskim čelnicima najavili ulaganja u gradnju nove tvornice sira u tom gradu.

Kako je istaknuo predsjednik Uprave Dukata Mato Zadro, Lactalis u idućih godinu i pol dana u proširenje bjelovarske Sirele namjerava uložiti 5 milijuna eura jer tvornica sada radi punim kapacitetima, a Dukatu se putem Lactalisa otvara novo tržište. To će ujedno biti i najveći dio Lactalisova ulaganja u Hrvatskoj, a cilj mu je postati vodećom mliječnom industrijom u regiji.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima

Mato Zadro je rekao da se tvrtka rješava svega što nije vezano uz mliječnu industriju te kako se povećava otkup mlijeka. Istaknuo je kako je cilj dobiti izvozni broj za Europsku uniju koji Sirela još nema. Napomenuo je da kooperanti nemaju razloga za strah te da će Dukat otkupiti sve mlijeko, dodajući da prerađuje isključivo domaće mlijeko, što će i dalje biti cilj tvrtke.

Bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić rekla je kako je svakako bitna sigurnost kooperanata te budućnost Sirele, tvornice koja je nekad zapošljavala oko tisuću radnika, a danas samo 350. Istaknula je kako očekuje da će se obećanja novog vlasnika i ostvariti te otvoriti nove mogućnosti zapošljavanja.

Predstavnici Dukata napomenuli su i da će uskoro uložiti novac kako bi se uklonili neugodni mirisi koji se šire oko tvornice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene