Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trgovački lanac Konzum dogovorio je preuzimanje trgovačkih objekata Tom u vlasništvu biznismena iz Istočnog sarajeva Save Tomaševića, potvrdila je glasnogovornica Agrokora Anja Linić za Nezavisne novine.


'Dogovorili smo preuzimanje njihovih objekata. Daljnja procedura je u tijeku, a sva potrebna dokumentacija predana je Konkurencijskom vijeću BiH', rekla je Linić ne želeći otkrivati vrijednost akvizicije. Preuzimanjem Toma Konzum utvrđuje vodeću poziciju na tržištu BiH s udjelom koji, prema riječima Linićeve, iznosi oko deset posto.

Vezani članci Slika nije dostupna Todorić se povukao iz utrke za Mercator Slika nije dostupna Pojeftinjenje: Socijalna osjetljivost ili marketinški trik i dogovor Sanadera i Todorića?

Šoping centri "Tom" posluju u sklopu tvrtke "Tomašević", a uglavnom su koncentrirani u istočnom dijelu BiH, gdje su se afirmirali kao lideri u području trgovine, a distribuira prehrambene proizvode, tehničku robu, građevinski materijal, sanitarnu opremu, poljoprivredne strojeve i drugu robu.

Vlasniku "Tomaševića" prijetio je pripadnik kriminalnog miljea u Istočnom Sarajevu Darko Elez. On je zaprijetio da će izvršiti teroristički napad na Tomašićeve poslovne objekte zbog navodnih sumnji da pomaže Đorđa Ždralu, vođu suparničkog kriminalnog klana s kojim je Elez u sukobu.