Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pouzdano i sigurno

Prilagođavanje situaciji: Rješenje koje bi moglo spasiti vaš mobilni ured

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet već nekoliko godina sve više podržava rad od kuće ili tzv. mobilne urede. Iako ta pojava nije potpuna novost u Hrvatskoj, mobilni uredi i rad iz vlastitog doma tek su u vrijeme koronakrize ovdje potpuno zaživjeli. Sigurnost online poslovanja dolazi u prvi plan, a rješenje već neko vrijeme imaju velike svjetske kompanije. Otkrivamo što je KNOX i zašto bi mogao zaštititi i spasiti vas i vaš mobilni ured.

U vrijeme pojačane online aktivnosti u vlastitim domovima poslovanje je izloženije hakerskim napadima. Hakerski napadi mogu uzrokovati poteškoće s pristupanjem servisima koje koristite, ali i krađu osobnih podataka te, između ostalog, napade na bankovne račune. U svakom slučaju, uređaji koje spajamo na internet danas moraju biti sigurniji nego ikada dosad.

Pročitajte i ovo PR OGLAS Nezaboravne uspomene s kojima ćete započeti novu godinu PR OGLAS Samsung Lifestyle kolekcija donosi blagdansku čaroliju u svaki dom

Za jedno takvo rješenje pobrinuo se Samsung, koji je osmislio KNOX, platformu koja nudi niz rješenja za poslovanje, ali se i brine o sigurnosti, omogućuje daljinsko konfiguriranje velikog broja uređaja i njihovo prilagođavanje vlastitim potrebama.

Ovo rješenje bavi se naprednim sigurnosnim zahtjevima za platformu Android. KNOX uključuje tehnologiju koja jednim klikom sigurno odvaja osobne podatke na uređaju od korporativnih podataka i aplikacija. To bi značilo da na istom Samsungovu uređaju možete imati svoje privatne albume, pohranjene svoje privatne podatke i aplikacije, a istovremeno možete taj uređaj koristiti kao poslovni mobitel na kojem je poslovanje vaše tvrtke potpuno sigurno i odvojeno od privatnog.

Kako KNOX funkcionira?

Već prilikom pokretanja sustava sigurnost omogućuje Secure Boot, sigurnosni standard koji je integriran u ovu ekstenziju operativnog sustava.

Knox čuva integritet softvera. Hakeri mogu napasti svaki softver, ali uređaji koji imaju Knox mogu detektirati kada netko pokuša izvršiti promjene u sigurnosti uređaja koje bi pomogle da napad prođe neometano. Nezaštićena memorija na mobitelu najčešće je puna fotografija, e-mailova i preuzetih dokumenata i tako postaje velika meta hakera. KNOX štiti i te privatne podatke kako bi se maksimalno povećala razina sigurnosti. Hakeri napadaju i tijekom prijenosa preko Wi-Fija ili Bluetootha, a Knox funkcionira tako da omogućava spajanje samo s onim uređajima koji su također sigurni, pa je mogućnost napada smanjena na minimum.

Zlonamjerne hakerske napade žele izbjeći i male i velike tvrtke

Platforma KNOX štedi vrijeme jer svi zaposlenici mogu brzo i jednostavno pristupiti podacima, a sve dokumente, prezentacije i ostale materijale mogu sigurno, a opet brzo i jednostavno dijeliti s drugim kolegama. Ne čudi stoga da platformu Knox koriste velike tvrtke poput SBB-a, najveće transportne tvrtke u Švicarskoj s oko 33 tisuća zaposlenika. Kako je točnost njihova prva zadaća, zaposlenici SBB-a uz platformu KNOX ubrzo su postali brži i točniji u obavljanju svojih poslova.

Proces liječenja u Sveučilišnoj bolnici u Grazu uz pomoć Knoxa znatno je ubrzan jer su liječnici oslobođeni ručnog unosa u analizi pacijenata oboljelih od dijabetesa.

Mogli bismo zaključiti kako KNOX sustav pruža sveobuhvatno sigurno upravljanje identitetom jer su uređaji s ovim sustavom sigurni od krađe podataka, uvida u povjerljive podatke, transakcije kreditnim karticama, lozinke i zdravstvene podatke. Zapravo, mobiteli, bez kojih je danas gotovo nemoguće živjeti, uz ovaj sustav, čuvaju sve ono što nam je važno zaštititi, a poslodavcima omogućuju sigurnost poslovanja koja je ugroženija nego ikad.
 

Kako osigurati stabilnost poslovanja tijekom i nakon krize, čitajte svakodnevno u našem specijalu. OstaniPovezan,OstaniNova.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene