Svijet već nekoliko godina sve više podržava rad od kuće ili tzv. mobilne urede. Iako ta pojava nije potpuna novost u Hrvatskoj, mobilni uredi i rad iz vlastitog doma tek su u vrijeme koronakrize ovdje potpuno zaživjeli. Sigurnost online poslovanja dolazi u prvi plan, a rješenje već neko vrijeme imaju velike svjetske kompanije. Otkrivamo što je KNOX i zašto bi mogao zaštititi i spasiti vas i vaš mobilni ured.


U vrijeme pojačane online aktivnosti u vlastitim domovima poslovanje je izloženije hakerskim napadima. Hakerski napadi mogu uzrokovati poteškoće s pristupanjem servisima koje koristite, ali i krađu osobnih podataka te, između ostalog, napade na bankovne račune. U svakom slučaju, uređaji koje spajamo na internet danas moraju biti sigurniji nego ikada dosad.

Vezani članci PR Istražite Experience zone i super ponude u novom Samsung Pop Up store-u na Cvjetnom trgu PR Dočekajte proljeće uz vrhunske Samsung pametne telefone i ugrabite odličan poklon!

Za jedno takvo rješenje pobrinuo se Samsung, koji je osmislio KNOX, platformu koja nudi niz rješenja za poslovanje, ali se i brine o sigurnosti, omogućuje daljinsko konfiguriranje velikog broja uređaja i njihovo prilagođavanje vlastitim potrebama.

Ovo rješenje bavi se naprednim sigurnosnim zahtjevima za platformu Android. KNOX uključuje tehnologiju koja jednim klikom sigurno odvaja osobne podatke na uređaju od korporativnih podataka i aplikacija. To bi značilo da na istom Samsungovu uređaju možete imati svoje privatne albume, pohranjene svoje privatne podatke i aplikacije, a istovremeno možete taj uređaj koristiti kao poslovni mobitel na kojem je poslovanje vaše tvrtke potpuno sigurno i odvojeno od privatnog.

Kako KNOX funkcionira?

Već prilikom pokretanja sustava sigurnost omogućuje Secure Boot, sigurnosni standard koji je integriran u ovu ekstenziju operativnog sustava.

Knox čuva integritet softvera. Hakeri mogu napasti svaki softver, ali uređaji koji imaju Knox mogu detektirati kada netko pokuša izvršiti promjene u sigurnosti uređaja koje bi pomogle da napad prođe neometano. Nezaštićena memorija na mobitelu najčešće je puna fotografija, e-mailova i preuzetih dokumenata i tako postaje velika meta hakera. KNOX štiti i te privatne podatke kako bi se maksimalno povećala razina sigurnosti. Hakeri napadaju i tijekom prijenosa preko Wi-Fija ili Bluetootha, a Knox funkcionira tako da omogućava spajanje samo s onim uređajima koji su također sigurni, pa je mogućnost napada smanjena na minimum.

Zlonamjerne hakerske napade žele izbjeći i male i velike tvrtke

Platforma KNOX štedi vrijeme jer svi zaposlenici mogu brzo i jednostavno pristupiti podacima, a sve dokumente, prezentacije i ostale materijale mogu sigurno, a opet brzo i jednostavno dijeliti s drugim kolegama. Ne čudi stoga da platformu Knox koriste velike tvrtke poput SBB-a, najveće transportne tvrtke u Švicarskoj s oko 33 tisuća zaposlenika. Kako je točnost njihova prva zadaća, zaposlenici SBB-a uz platformu KNOX ubrzo su postali brži i točniji u obavljanju svojih poslova.

Proces liječenja u Sveučilišnoj bolnici u Grazu uz pomoć Knoxa znatno je ubrzan jer su liječnici oslobođeni ručnog unosa u analizi pacijenata oboljelih od dijabetesa.

Mogli bismo zaključiti kako KNOX sustav pruža sveobuhvatno sigurno upravljanje identitetom jer su uređaji s ovim sustavom sigurni od krađe podataka, uvida u povjerljive podatke, transakcije kreditnim karticama, lozinke i zdravstvene podatke. Zapravo, mobiteli, bez kojih je danas gotovo nemoguće živjeti, uz ovaj sustav, čuvaju sve ono što nam je važno zaštititi, a poslodavcima omogućuju sigurnost poslovanja koja je ugroženija nego ikad.
 

Kako osigurati stabilnost poslovanja tijekom i nakon krize, čitajte svakodnevno u našem specijalu. OstaniPovezan,OstaniNova.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju