Obavijesti Pretražite Navigacija
Čuveni ekonomist upozorava

'Karl Marx je bio u pravu, kapitalizam se samouništava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati ekonomist Nouriel Roubini rekao je kako je rizik globalne recesije veći od 50 posto te da će iduća dva, tri mjeseca otkriti smjer ekonomije.

U intervjuu za The Wall Street Journal Roubini je rekao da svoj novac stavlja u gotovinu. 'Nije vrijeme za rizičnu imovinu', rekao je. Za izbjegavanje nove recesije tvrtke bi trebale vrlo malo toga raditi, smatra Roubini. Odnosno, trebale bi gomilati profit uz izgovor da se zbog nedostatka potražnje ne mogu upustiti u nove investicije i zapošljavanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija ANEKTA HUB-A Vodeći ekonomisti dali svoje mišljenje za 2023: Prognoze im se ne podudaraju s Vladinim Ako trgovinski rat eskalira, svi bismo mogli plakati (Foto: Getty Images) Igra bez pobjednika Još nismo ni svjesni ove opasnosti: Podmuklo se šulja prema nama i ostatku svijeta

No, nastavlja Roubini, ako nema zapošljavanja nema ni potrošnje. Rezovi troškova tvrtkama nečiji su prihod, objašnjava i dodaje kako je to samouništavajući proces. Tu se pozvao i na Karla Marxa prema kojemu će kapitalizam na kraju neizbježno biti razoren proturječnostima koje sam stvara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene