Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je danas na cijelu godinu produljila popust od 20 posto koji su na autocestama kamioni, šleperi i tegljači do sada ostvarivali samo izvan turističke sezone, između 1. rujna i 1. lipnja.


Dodatni popust na cestarine imat će teška vozila s minimalnom emisijom štetnih plinova, pa će tako vozila emisijskog razreda EURO 4 imati tri posto, a vozila razreda EURO 5 pet posto dodatnog popusta. Ministar prometa Božidar Kalmeta objasnio je da će se time promet teških vozila preusmjeriti na autoceste te zaštiti državne ceste i okoliš.

Ušteda na spajanju agencija

Vezani članci PR Pažnja, fokusiraj se i krećemo! Brzo & povoljno uz Osiguraj.me obavezno auto osiguranje i akciju SAMO do kraja mjeseca... Nesreća Vozio autocestom i doživio šok koji mu je umalo zaustavio srce

Vlada je Saboru uputila i prijedlog zakona kojim će se sadašnje agencije za strukovno obrazovanje te za obrazovanje odraslih spojiti u jednu agenciju. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs objasnio je da su se poslovi tih agencija u mnogim stvarima preklapali pa će njihovo povezivanje osigurati racionalniji i efikasniji rad, a i uštedjeti pola milijuna kuna.

 158 pritužbi za diskriminaciju

Saboru je poslano i izvješće o provedbi Zakona o suzbijanju diskriminacije u prva tri mjeseca primjene. Ministar obitelji Tomislav Ivić izvijestio je da su uredi pravobranitelja u prvih pet mjeseci ove godine zaprimili ukupno 158 pritužbi za diskriminaciju. Kazao je da u Hrvatskoj trenutno nema sudskih postupaka vezanih uz bilo koji oblik diskriminacije, iz čega zaključuje da su pravobranitelji odgovorno radili svoj posao, ali i da je riječ o prekratkom razdoblju za ozbiljne analize. Od Sabora će se zato tražiti da izvješća budu na godišnjoj razini. (Hina)