Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inovativnošću

Kako zaraditi milijun dolara prije diplome?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako zaraditi milijun dolara prije diplome? Lako, ako se pita mlade uspješne poduzetnike, od kojih su neki novac počeli zarađivati već sa devet godina.

Nakon srednje škole Jason Brian se zaposlio u marketinškom odjelu tvrtke za prodaju automobila. Ubrzo je shvatio kako je budućnost marketinga na internetu i s 21 godinom i 10 tisuća dolara pokrenuo internetsku stranicu Autocricket.com. Ubrzo je njegova stranica izazvala pažnju i dvojica poduzetnika su uložila u njezin razvoj. Sa samo 22 godine Brian je ostvario dobitak od 1,2 milijuna dolara. 2010. godine ta se brojka popela na 6 milijuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prve sumnje obožavatelja Kralja popa Posuđuje li Jason Malachi glas mrtvom Kralju popa? Slika nije dostupna Sudska tužba Kramer izgubio živce i prebio fotografa?

18-godišnji Joshua Dziabiak već je 2005. godine za milijun dolara prodao svoju prvu tvrtku Mediacatch. Tada je kupio najnoviji Mercedes, opremio dom vrhunskom tehnologijom, ali i uložio u Showclix, internetsku stranicu preko koje izvođači prodaju ulaznice. Od svake prodane ulaznice uzimaju 7 do 15 posto, a to mu je prošle godine donijelo zaradu od 9 milijuna dolara.

2002. godine je tada 16-godišnji Milun Tesovic pokrenuo glazbenu internetsku stranicu iz hobija. Uz svaku svoju omiljenu pjesmu ispisao je riječi. Dvije godine kasnije pretvorio ju je u tvrtku, piše Yahoo. Danas se u bazi Metrolyrics.com nalaze riječi čak 2 milijuna pjesama. Trenutno ima 20 zaposlenih, a novac zarađuje prodajom reklamnog prostora. U 21. gdoini 2007. Tesovic je zaradio svoj prvi milijun.

20-godišnji Daniel Gomez Iniguez pokrenuo je u meksičkom Monterreyu tvrtku Solben, koja iz biljaka proizvodi dizelovo ulje. Tijekom prve godine poslovanja Iniguez, student druge godine na fakultetu, zaradio je svoj prvi milijun. Trenutno ima 15 stalno zaposlenih.

21-godišnji Jamie Murray Wells 2004. godine je odlučio odustati od fakulteta i 2 tisuće dolara studentske pozajmice uložiti u Glasses Direct, online trgovinu okvira za naočale. U prvoj godini poslovanja prihodi su mu premašili 2 milijuna dolara. U 2010. godini je imao 70 zaposlenih.

Sa samo 14 godina Fraser Doherty je 2002. u obiteljskoj kuhinji u škotskom Edinburghu počeo proizvoditi džemove. Sa 16 godina je napustio školu i potpuno se posvetio poslu. 2009. je SuperJam imao prihode od 1,2 milijuna dolara.

Internetski računalni magazin, MyDesktop.com, pokrenuo je 1996. godine tada 16-godišnji Michael Furdyk u svom domu u Torontu. Stranica je bila ispunjena savjetima, a u chat roomu je upoznao australskog tinejdžera Michaela Haymana, koji se preselio u Toronto kako bi zajedno pokrenuli posao. Uskoro su zarađivali 60 tisuća dolara na mjesec. 1999. godine stranicu su prodali za nešto više od milijun dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene