Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još porasli životni troškovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u kolovozu iznosili 5.570 kuna, što je za 6,60 kuna ili 0,12 posto više nego u srpnju.

Prosječna neto plaća u lipnju iznosila je 4.534 kuna, čime se može pokriti 81,39 posto životnih troškova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Punjenje državne blagajne Čuda su moguća: Hoće li srpanj spasiti turizam Slika nije dostupna Božićna košarica 'Štedite i kupujte domaće proizvode'

Sindikalna košarica podstanarske obitelji u kolovozu je iznosila 7.090 kuna, što je za 5 kuna ili 0,07 posto više nego u srpnju. 

Prosječna plaća bila je dovoljna za pokrivanje svega 63,94 posto troškova podstanarske obitelji. 

Posjeduje li obitelj osobni automobil, mjesečno potroši još najmanje 911 kuna. 

Najskuplja sindikalna košarica u srpnju bila je na području jugozapadne Hrvatske - u Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji (5.832 kuna), a najjeftinija u Slavoniji i Baranji, na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije (5.468 kuna). 

Košarica za podstanare također je bila najviša u jugozapadnoj Hrvatskoj (7.666 kuna), a najniža u središnjoj Hrvatskoj - u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji (6.531 kunu). 

SSSH-ova košarica sadrži minimalne mjesečne izdatke za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene