Obavijesti Video Pretražite Navigacija

JMZV: 1.693 izlagača iz 49 zemalja, Slovenija zemlja partner

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 83. Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu (JMZV), koji će se održati od 11. do 16. rujna, sudjelovat će 1.693 izlagača iz 49 zemalja koji će izlagati na ukupnoj površini od 75 tisuća četvornih metara, izvijestili su čelnici Zagrebačkog velesajma (ZV).

Ovogodišnji JMZV koncipiran je kao skup međunarodnih specijaliziranih sajmova. To su sajmovi Energetika, Graditeljstvo, Emat (sajam zaštite okoliša), Interprotex (sajam zaštite osoba i imovine), Modernpark (sajam ambalaže), Arca (izložba inovacija), Telekomunikacije, Promet i logistika, Široka potrošnja, Eko-etno Hrvatska, Loring (sajam lova i ribolova), Poljoprivreda i prehrana, Dani mode te Marketing i mediji, najavila je direktorica ZV-a Katja Luka Kovačić.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Slika nije dostupna Kina zemlja partner Otvoren 86. jesenski velesajam s više od 500 izlagača

Zemlja partner JMZV-a je Slovenija. To je drugi put da je Slovenija zemlja partner, a prvi put to je bila 1995. godine.

Slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Milan Orožen Adamič rekao je da je status Slovenije kao zemlje partnera na JMZV-u prilika da se dobri gospodarski odnosi Hrvatske i Slovenije dodatno intenziviraju.

Na JMZV-u će izlagati 17 slovenskih tvrtki, od eminentnih poput Elana, Gorenja i Termi Čatež, do malih i srednjih brzo rastućih poduzeća.

Uz Sloveniju, kolektivnim izložbama predstavit će se gospodarstva Austrije, Češke, Indonezije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Srbije i Šri Lanke.

Od ukupnog broja izlagača, 1.007 je domaćih i 686 inozemnih.

Tijekom šest dana trajanja JMZV-a bit će održano i niz stručno popratnih aktivnosti, kao što je tradicionalni Gospodarski forum, susret gospodarstvenika s predstavnicima Vlade. Forum će se održati prvog dana JMZV-a, u utorak, 11. rujna, a tema je "Kako poslovati u Hrvatskoj?".

Bit će održan i okrugli stol "Slovenija i Hrvatska - gospodarski partneri" u organizaciji gospodarskih komora Slovenije i Hrvatske, Mađarsko - hrvatski poslovni skup, stručni skup o malom poduzetništvu u Hrvatskoj "Mali su veliki" te brojni drugi simpoziji i skupovi.

JMZV će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene