Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istarski župan Ivan Jakovčić izjavio je kako Istra, uz minimalnu potporu državnih vlasti, ima dovoljno projekata s kojima može izaći na svjetsko tržište i dovoljno vlastitih ljudskih i financijskih resursa za izlazak iz krize.


'Potpora nam je važna, a u drugoj polovici ožujka javnosti ćemo predstaviti naše namjere i model s dva osnovna cilja: vratiti Istru, koja danas ima više od 9.000 nezaposlenih, na razinu pune zaposlenosti, kao i osposobiti gospodarstvo za trajnu konkurentnost na svjetskom tržištu', ustvrdio je Jakovčić.

Vezani članci Slika nije dostupna Usuglašena stajališta ključna početak projekta Brijuni rivijera Slika nije dostupna Jakovčić: Politika HDZ-a bila je očito klasična politika dodvoravanja Crkvi

Dodao je kako se prigodom današnjeg posjeta Bujštini razgovaralo i o korištenju europskih fondova za nove tehnologije te ulaganju u infrastrukturu i zaštitu okoliša. Ocijenio je kako je od iznimne važnosti da se na području turizma priprema nekoliko velikih projekata, koji mogu zaposliti nekoliko stotina ljudi.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese rekao je kako su prostorno-planskom i drugom dokumentacijom stvoreni uvjeti za ostvarenje razvojnih projekata, koji bi na području Umaga u idućih sedam ili osam godina mogli otvoriti 1.800 radnih mjesta.

'Grad Buje će se ove godine koncentrirati na pripremu projekata koje će biti moguće kandidirati za financiranje iz europskih i drugih fondova', napomenuo je bujski gradonačelnik Edi Andreašić. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju