Pola milijarde kuna investirat će se u Luku Ploče. U utorak je potpisan tek jedan ugovor o gradnji novog terminala, no slijede i novi ugovori. Vlasnici Luke Ploče tvrde: otvorit će se nova radna mjesta kada sve bude gotovo iduće godine.


Potpis vrijedan 80 milijuna kuna. Do početka idućeg ljeta Luka Ploče će dobiti terminal za skladištenje i prekrcaj tekućih tereta, odnosno spremnike za naftne derivate. Uložit će 126 i pol milijuna kuna.

Vezani članci Učenici srednjih škola obnovili kuću u Glini Varaždinski učenici brži od politike, obitelji u Glini izgradili kuću: "Nakon četiri mjeseca imamo dom". Priredili smo im i malo iznenađenje... Otvorena prva hrvatska Kuća kulena - 2 Tko tamo ne bi uselio? Za sve proizvođače, ali i potrošače otvorena je Kuća baranjskog kulena

'U njoj je sadržana izgradnja kapaciteta 50 tisuća metara kubnih. Njen rok završetka je 270 dana, tako da se ja nadam se da ćemo na ljeto iduće godine svi skupa slaviti njegovo puštanje u rad', rekao je za Dnevnik Nove TV Rajko Barbir, direktor Luka Ploče Trgovine.

U luci Ploče započeo je veliki investicijski ciklus, u iduće dvije godine osim Terminala za skladištenje i prekrcaj tekućih tereta, izgraditi će se kapaciteti za naftne derivate, za ukapljeni plin i postrojenje za proizvodnju biodizela. U sve to uložiti će se pola milijarde kuna!

Hrvatski grad čiji se stanovnici zaista imaju čemu veseliti!

'70 milijuna eura isključivo privatnog kapitala, ovdje ću još napomenuti, ovdje je još plan privatnog koncesionara i razvoj elektrana na biomasu, na drvenu sječku, samim time, imate i nova zapošljavanja u ovom bazenu', rekao je Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ipak, sami Pločani ne očekuju nova zapošljavanja.

Luka Ploče postat će jedna od glavnih luka za naftne derivate, jaki adut ako dođe do eksploatacije nafte iz Jadrana.

'U svakom slučaju da bi jedan takav projekt, na eksploataciji plina i nafte u Jadranu, da bi mogao ovaj terminal dovesti do izgradnje njegova punog kapaciteta, kako je predviđeno dozvolom za gradnju', rekao je Barbir.

A velika je prednost Luke Ploče, u odnosu na ostale jadranske luke to što je dio prometnog koridora 5c.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook