Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noviteti u ponudi

Interaktivne karte pomoći će turistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistička sezona se zahuktava. U tjednima koji slijede u Hrvatsku će stizati sve više i više stranih turista, što će tradicionalno rezultirati velikim gužvama na domaćim prometnicama.

Prema istraživanjima 9 od 10 turista u Hrvatsku dolazi osobnim automobilom ili autobusom, pa možemo reći da će Hrvatski autoklub ovog ljeta imati pune ruke posla. Kako bi boravak turista u našoj domovini prošao što sigurnije i bez neželjenih posljedica na cestama, Ministarstvo turizma ove je godine za Hrvatski autoklub izdvojilo gotovo pola milijuna kuna. Novac će HAK iskoristiti za edukaciju djelatnika Kontaktnog centra, kao i angažiranje dodatnih djelatnika u turističkoj sezoni.

Pročitajte i ovo Budva grad je poluprazan Debakl sezone u jadranskom turističkom središtu: "Točno je da smo digli cijene, ali..." Slika nije dostupna Gužve na cestama 'Mi jedva čekamo ovu gužvu, nešto će se zaraditi'

I u 2010. moramo se pobrinuti da turisti koji dolaze u Hrvatsku imaju jednu pouzdanu i kvalitetnu informaciju kako doći na svoje odredište, kako izbjeći gužve, na koji način najbolje doći i parkirati se tamo gdje su se i zaputili.

73 pokretne radionice se nalaze na cesti 24 sata na dan spremne skočiti u pomoć, svima onima koji nazovu do sada 987, a od nedavno novi broj HAK-a 1987.

Prvi pokazatelji prometa do sada govore da je u prvih pet mjeseci broj putnika na autocesti bio gotovo 9 posto veći nego lani. No gužvi ipak ne bi trebalo biti - naime prošlogodišnje otvaranje drugog tunela Male Kapele i brzih izlaza u Demerju već su prošle sezone značajno smanjili gužve.

Nova interaktivna karta trebala bi pomoći gostima da brže i lakše dođu do svojih odredišta - a noviteti su: kamere pomoću kojih na svojem računalu možete uživo vidjeti stanje na svim važnijim prometnicama, popisi benzinskih crpki i odmorišta, te vremensku prognozu za bilo koji dio Hrvatske, i još mnoštvo drugih pogodnosti. No na kraju je ipak najvažniji oprez u vožnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene