Obavijesti Video Pretražite Navigacija

INA Naftaplin: Plina će biti dovoljno za sve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastupajuća sezona grijanja bit će prva nakon nekoliko desetaka godina, u kojoj će biti osiguran visok stupanj sigurnosti opskrbe za sve potrošače, kažu u Ina Naftaplinu.

Ove zime za sve potrošače u Hrvatskoj bit će osigurane dostatne količine plina, pa ni za jednu kategoriju potrošača ne bi trebalo biti nestašica i redukcija, rekao je Mladen Šourek iz Komercijalne službe Ina Naftaplina. 

Pročitajte i ovo Aktivisti Greenpeacea održali prosvjed ispred Inine zgrade GREENPEACE UPOZORAVA ''Ivana D – dvije godine nebrige'': ''Planira li Ina oboriti i preostalih 19 platformi na dno Jadrana?'' Bušenje Jadrana - 1 ODGOVOR NA PAD ISPORUKE Jadran kao rudnik plina? Ina planira izbušiti 11 novih bušotina. Još jedna zemlja ima isti odgovor na energetsku krizu

Dovoljne količine plina za privredu i domaćinstva osigurat će se početkom rada plinovoda Pula-Karlovac, maksimalnom popunjenošću podzemnog skladišta plina Okoli, uvozom iz Rusije i crpljenjem iz domaćih kontinentalnih izvora, rekao je Šourek. 

Prema njegovoj ocjeni, nastupajuća sezona grijanja bit će prva nakon nekoliko desetaka godina, u kojoj će biti osiguran visok stupanj sigurnosti opskrbe za sve potrošače.

Tijekom nje, na hrvatskom tržištu po prvi put će biti ponuđeno više od 3 milijarde prostornih metara plina, a ponuda će se povećati s lanjskih 500 do 520 tisuća prostornih metara na sat, na 580 do 600 tisuća, dodao je Šourek.

Problemi u opskrbi mogući su, kako je rekao, jedino u slučaju problema s uvozom iz Rusije, ili ako se dnevne temperature tijekom većeg broja dana spuste ispod minus 15 Celzijevih stupnjeva.

Potpuno stabilnu opskrbu, rekao je Šourek, hrvatski plinski sustav jamči do temperatura od minus 10 Celzijevih stupnjeva. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene