Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija ozbiljna i neizvjesna

Uvedene nužne mjere, isporučuje se 20 posto plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučer od 18 sati Hrvatskoj smanjena isporuka prirodnog plina iz Rusije za 18 posto od ukupno ugovorene količine, jutros je od 4,30 sati Hrvatskoj u potpunosti prekinuta isporuka prirodnog plina iz Rusije. Tijekom jutra je objavljeno kako trenutno uvozimo 20 posto plina.

Budući da se domaćom proizvodnjom prirodnog plina te količinama u podzemnom skladištu Okoli ne mogu zadovoljiti cjelokupne potrebe, nužna su smanjenja opskrbe prirodnim plinom pojedinim kategorijama kupaca na hrvatskom tržištu sukladno propisanom redoslijedu u Uredbi o sigurnosti opskrbe prirodnim plinom donesenoj od strane Vlade RH, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Eksplozija u Mongoliji U glavnom gradu Mongolije VIDEO Eksplodirala cisterna sa 60 tona plina: Poginulo najmanje šest osoba

To znači da je smanjena isporuka prirodnog plina velikim industrijskim potrošačima odnosno HEP-u na razinu od 12.000 metara prostornih na sat, te ostalim kupcima izravno priključenim na transportni sustav na količinu minimalno potrebnu za očuvanje tehničkih karakteristika postrojenja.

'Iako i dalje prioritet u opskrbi na hrvatskom tržištu imaju domaćinstva, bolnice, dječji vrtići, škole i slične ustanove, zbog iznimno ozbiljne situacije pozivamo i ove potrošače na maksimalno racionalnu potrošnju', priopćuje INA.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene