Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska vina osvojila nagrade

Hrvatski vinari oduševili u Londonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlične gospodarske vijesti stižu iz Londona gdje su hrvatski proizvođači vina na najvećem svjetskom vinskom sajmu osvojili brojne nagrade i tako hrvatska vina pomaknuli za stepenicu više na svjetskoj ljestvici.

Hrvatska vina dobila su 40 medalja i 27 preporuka naprestižnijeg časopisa Decanter. 'To je strahovito važno za hrvatske vinare jer služi za brendiranje hrvatske kao vinske zemlje', rekao je Rajko Ružička pomoćnik direktora HGK.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako

Bijeli Krauthaker odnio je zlato i oduševio velike kupce. 'Vrlo je dobro i zaslužuje zlatnu medalju', rekao je Steve Lewis. St. Hills Rose vraća se kući sa broncom. 'Ovaj sajam je definitivno svjetsko prvenstvo vinara. Mi se po kvaliteti vina možemo tući sa svima, ali se po nastupu na tržištu i promociji koliko je Hrvatska prepoznata kao vinska regija ne možemo baš tući sa svima', rekao je proizvođač Ernest Tolj.

>> Zagreb Wine Gourmet Festival otvorio vrata

Kupci na veliko, somelieri, šefovi restorana. Svi sa istim ciljem - naći okus koji zarađuje, a tražiti mogu među 1.500 izlagača i čak 20 tisuća različitih vrsta vina.

Naišli smo i na šampanjac koji je u olupini na dnu mora stajao 230 godina. No, okus mu je i dalje svjež. A cijena? 'Finska Vlada inzistirala je da bocu cijelo vrijeme pazi čuvar i da je osiguramo sa 100 tisuća dolara. Pa smo sigurni da će joj cijena biti više desetaka tisuća eura', rekao je Luciano Visinti. Londonski uspjeh domaćih vinara dobar je i za i Hrvatsku jer vino se uvijek pakira u turističku priču o rajskoj zemlji koja ga je podarila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene