Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv nanošenja štete gospodarstvu

Hrvatski izvoznici kritiziraju Vladu: Želimo snažnu kontrolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski izvoznici kritizirali su Vladinu politiku raspoređivanja subvencija.

Smatraju da ne postoji dobra kontrola, a novac se daje onima koji ga ne obrću dovoljno brzo što šteti cijelome gospodarstvu. Traže nagrađivanje izvrsnosti što vide kao jedini put izlaska iz krize. Da bi se ojačao izvoz, nužnim smatraju jačanje Hrvatske banke za obnovu i razvoj, kontrolu uvoza te pokretanje investicija. Istovremeno izvoznici su odustali od standardnog zahtjeva da se oslabi kuna prema drugim valutama.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

'Mi želimo prije svega nametnuti jednu snažnu kontrolu nad trošenjem tih sredstava i onda onaj dio koji stvarno nema potrebe jer je na neki način razbacivanje novca, taj dio da se usmjeri na projekte izvrsnosti', kaže Darinko Bago, predsjednik hrvatskih izvoznika.

'Imate još uvijek pitanja što će biti sa grčkom, što će biti sa Portugalom, što će biti sa mađarskom, što će biti sa španjolskom i u tom trenutku petljati sa tečajem smatram stvarno da bi donio više štete', ističe Ante Babić, potpredsjednik hrvatskih izvoznika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene