Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski izvoznici kritizirali su Vladinu politiku raspoređivanja subvencija.


Smatraju da ne postoji dobra kontrola, a novac se daje onima koji ga ne obrću dovoljno brzo što šteti cijelome gospodarstvu. Traže nagrađivanje izvrsnosti što vide kao jedini put izlaska iz krize. Da bi se ojačao izvoz, nužnim smatraju jačanje Hrvatske banke za obnovu i razvoj, kontrolu uvoza te pokretanje investicija. Istovremeno izvoznici su odustali od standardnog zahtjeva da se oslabi kuna prema drugim valutama.

Vezani članci Branimir Mihalinec na velikom prosvjedu sindikata (Foto: Dnevnik.hr) Sindikati u obrazovanju promijenili ploču i prihvatili Vladin prijedlog pa izazvali raskol, Ribić žestoko po Stipiću Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković uputio važnu poruku roditeljima uoči popuštanja mjera u školama: ''Ohrabrite se, iskoristite mogućnost''

'Mi želimo prije svega nametnuti jednu snažnu kontrolu nad trošenjem tih sredstava i onda onaj dio koji stvarno nema potrebe jer je na neki način razbacivanje novca, taj dio da se usmjeri na projekte izvrsnosti', kaže Darinko Bago, predsjednik hrvatskih izvoznika.

'Imate još uvijek pitanja što će biti sa grčkom, što će biti sa Portugalom, što će biti sa mađarskom, što će biti sa španjolskom i u tom trenutku petljati sa tečajem smatram stvarno da bi donio više štete', ističe Ante Babić, potpredsjednik hrvatskih izvoznika.