Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što mislite koliko je MILIJARDI KUNA Hrvatska prošle godine zaradila od turizma? Dobre brojke su u pitanju...


Prema prvim podacima sustava turističkih zajednica na Jadranu i u Gradu Zagrebu, od siječnja do prosinca prošle godine ostvareno je ukupno 12,43 milijuna dolazaka turista što je porast od 5,5 %. Većinu dolazaka otpada na strance (11,17 milijuna), a tek manji dio, 1,25 milijuna na domaće goste.

Vezani članci Neotkriveni zagorski turistički biser – posjetite Hostel Wine Hill - 1 Neotkriveni zagorski turistički biser – posjetite Hostel Wine Hill Slika nije dostupna VIDEO Objavljeno koja je općina najbolje posjećena!

Ostvaren je i porast u broju noćenja i to za 4,1 posto ili u brojkama 72,10 milijuna noćenja. Od toga 65,65 milijuna noćenja otpada na strance, a 6,45 milijuna na domaće goste.

I kontinentalni turizam ima što za ponuditi!

Dobri rezultati zabilježeni su u predsezoni i posezoni te je u periodima od siječnja do lipnja te od rujna do prosinca zabilježen porast od 4,2 % ili 240.000 dolazaka te porast od 5 % ili 1,27 milijuna noćenja.

S porastom svih ostalih parametara rasli su i prihodi od turizma. Tako se od siječnja do rujna prošle godine u turističkoj djelatnosti uprihodilo 20,8 milijardi kuna (porast od 11,7 %).

U istom periodu u turističkoj je djelatnosti bilo 32.900 novozaposlenih što znači da je i u ovom segmentu zabilježen porast i to od 18,2 %.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook