Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Sarajevu je prijepodne započeo razgovor stručnih veterinarskih službi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske radi otklanjanja trgovinskih zapreka, što je priprema za sastanak koji će se kasnije tijekom dana održati na ministarskoj razini, potvrdili su iz ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.


Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Republike Hrvatske Božidar Pankretić predvode izaslanstva dviju zemalja. Tome susretu prethodi tehnički sastanak izaslanstava BiH i Hrvatske koje predvode direktor Ureda za veterinarstvo BiH Drago Nedić i direktor Uprave za veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Hrvatske Gordan Jerbić, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Vezani članci Tomislav Čorić Ćorić o mogućoj nadogradnji na elektrani Krško: "Na to Hrvatska neće gledati benevolentno" Željko Komšić (Foto: AFP) Optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje poslove BiH: "Bolje bi bilo da vratite ukradeni novac građanima BiH"

Direktor Ureda za veterinarstvo BiH Drago Nedić ranije je izjavio da je BiH, nakon što je Hrvatska zabranila uvoz proizvoda životinjskog porijekla iz BiH, odgovorila zabranom uvoza proizvoda od goveđeg mesa i peradi te žive ribe. Istodobno Hrvatska ukazuje kako BiH nije uskladila svoje zakonodavstvo s propisima Europske unije što je razlog trgovinskog sporenja dviju država.

(Hina)