Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorili dućane

HG Spotu nema spasa, stečaj jedina opcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microline, jedan od dobavljača, podnio je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, a Zagrebačka banka potražuje 70 posto iznosa.

HG Spot ipak će u stečaj, bez obzira na razne pokušaje spasa tvrtke u posljednjih gotovo godinu dana. Tvrtka je već zatvorila svoje dućane, potvrdio nam je osnivač tvrtke i savjetnik uprave Hrvoje Prpić. Microline, jedan od dobavljača, podnio je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. Pretpostavlja se da je to učinio nakon što su ovih dana počele stizati prve zadužnice za aktiviranje obveza po kreditima, odnosno komercijalnim zapisima, što znači da su se neki već potrudili da budu prvi za naplatu, a čime je u stvari i došlo do blokade računa tvrtke s automatskom naplatom.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

No pitanje je koliko na to mogu računati ostali vjerovnici, prije svega banke koje su HG Spotu odobrile kredit, odnosno upisale komercijalne zapise, a od čega se 70 posto iznosa odnosi na potraživanje Zagrebačke banke, dijelom po kreditima, a dijelom po komercijalnim zapisima. Postoji dodatna opcija spasa, da se banke predvođene Zabom opet okupe i pokušaju naći novo rješenje za HG Spot. Pokušale su to i prošle godine kroz reprogram dugova, no to se nije pokušalo uspješnim. (Agencija Vlm)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene