Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ želi novu Vladu

HDZ: Natjerali su građane da kopaju po smeću i program im je smeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatskoj ne treba MMF nego nova, stručna i kompetentna Vlada!' - poruka je iz priopćenja Odbora za gospodarstvo koje je stiglo noćas iz HDZ-a.

Prenosimo vam u potpunosti priopćenje koje je stiglo iz HDZ-a: 'Kontinuirani pad BDP-a kao rezultat nesposobnosti Vlade, nerestrukturinje javnih poduzeća, neučinkovitost državne uprave, nepostojanje investicija i porezna agresije koju provode, rezultirala je padom potrošnje i osiromašenjem građana u prvom koraku, dok je u drugom kroz smanjenje kreditnog rejtinga bacilo Hrvatsku na koljena.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika? Hrvatski sabor i Europski parlament izbori 9. lipnja Ovo je goruće pitanje Europske Unije, a hrvatski kandidati za europski parlament slažu se oko jednog pitanja

>> EKSKLUZIVNO Gore ne može, ali Grčiću nije dramatično!

Izostanak investicija uz oslanjanje isključivo na porezne mjere pokazale su se pogrešnom strategijom, što je uostalom bilo i očekivano jer se državne financije ne mogu unedogled temeljiti isključivo na izvlačenju novca od ionako osiromašenih i sve više nezaposlenih građana.

>> Karamarko: Status 'smeće' ocjena je rada Vlade

Ovaj će rejting stoga imati vrlo ozbiljne posljedice, jer osim što će državi poskupiti zaduživanje pa će se budžet za investicije još više smanjiti, porast će kamate na kredite građana koji i ovako jedva spajaju kraj s krajem plaćajući veći PDV, skuplju hranu, cestarinu, struju, plin i grijanje… Pad kreditnog rejtinga znači i daljnji porast cijena u idućoj godini uz dodatni pad industrijske proizvodnje, još nižu potrošnju i kupovnu moć.

Najžalosnije je što će, ne bi li sačuvala svoje fotelje, svoju nesposobnost Vlada pokušati prikriti punjenjem proračuna kroz prodaju imovine svih građana, našeg nacionalnog blaga – Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja i Hrvatskih autocesta - čijom prodajom ćemo uz financijsku, izgubiti i cestovnu neovisnost!

Realizacijom Plana 21 natjerali su građane da kopaju po smeću, a sada su te strane kreditne agencije njihov gospodarski program i način rada ocijenili smećem!

Došli smo do trenutka istine i potvrde avanturizma nekompetentne Vlade koja sada priziva MMF, a ne ono - što oni nemaju, a u Hrvatskoj još uvijek postoji – kvalitetan ljudski potencijal koji će znanjem, stručnošću i sposobnosti preokrenuti negativne trendove.  Hrvatskoj ne treba MMF nego nova, stručna i kompetentna Vlada!', stoji u priopćenju Odbora za gospodarstvo HDZ-a koji je potpisao Goran Soldo, tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene