Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka burza je sukladno rješenju pristiglom iz HANFA-e obustavila trgovina dionicama Ine kraja trgovinskog dana 06. svibnja 2011.


Ovo je već drugi put da se obustavlja trgovina dionicama Ine po nalogu HANFA-e. I ovaj pu u obrazloženju stoji da je Agencija utvrdila značajno trgovanje od strane inozemnih investitora, pa je zbog transparentnosti trgovanja zatražila dodatne podatke.

Vezani članci Slika nije dostupna MOL: Mogući izlazak iz Ine opcija, ako se pregovori ne okončaju uspješno Slika nije dostupna Traži se ulagač i za INU

Prvi put je obustavljena na dva tjedna do 1. travlja, a u obrazloženju Hanfine odluke stajao je isti razlog kao i danas. 

>> HANFA prijavila da su dionice Ine kupljene opranim novcem!

Nakon te obustave HANFA je poslala prijavu DORH-u da su dionice Ine stečene opranim novcem. DORH provjerava što se događa i počela je istraga koja ide prema Slovačkoj, Mađarskoj i Cipru. Sa svime se stalo jer se čekaju rezultati istrage DORH-a. Na Vladi je rečeno da će se morati ići u izmjene cijelog zakona o privatizaciji Ine. Što će ovaj put iskrsnuti nakon kraja roka za obustavu prodaje dionica ostaje za vidjeti.