Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvodnja u Slavonskom Brodu

Grupa Đuro Đaković razvija novu oružanu stanicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đuro Đaković grupa je s globalno poznatom norveškom industrijskom grupacijom Kongsberg potpisala ugovor o razvoju i komercijalizaciji potpuno novog proizvoda najviše tehnološke razine na svjetskom tržištu – daljinski upravljane 30mm oružne stanice PROTECTOR Medium Caliber RWS

Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave i Tomislav Mazal, član Uprave sa strane Đuro Đaković Holdinga, te Walter Qvam, predsjednik i glavni izvršni direktor Kongsberg Grupe i Pamela Willgohs, izvršna potpredsjednica za prodaju i marketing Kongsberg Protech Systemsa sa strane Kongsberg grupe, potpisali su u petak u norveškom Kongsbergu Sporazum o partnerstvu za oružne stanice srednjeg kalibra - Teaming Agreement for Medium Calibar Remote Weapon Stations - kojim dvije kompanije udružuju snage u proizvodnji i marketingu nove oružne stanice.

Pročitajte i ovo Ilustracija U tijeku su razgovori Najmanje 100 tenkova moglo bi uskoro stići u Slavonski Brod Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

Nova oružna stanica zbog povećane potražnje za naoružanjem srednjeg kalibra na borbeno oklopnim vozilima na svjetskom tržištu ima veliki potencijal, a mogla bi i nadmašiti uspjeh Kongsbergove oružne stanice PROTECTOR M151 kalibra 12,7mm koja je u svom segmentu trenutni globalni lider.
Divizija Obrana Đuro Đaković grupe ovim je partnerstvom ušla u malobrojno društvo svjetskih proizvođača obrambene tehnike najviše svjetske razine.

>> Dobar posao u Slavonskom Brodu!

Đuro Đaković grupa će ovom suradnjom dobiti potrebni know how u proizvodnji najmodernije oružne stanice, u pogonima Grupe će se proizvoditi svi dijelovi koje proizvodni proces trenutno omogućuje te će se raditi montaža i kompletna integracija oružne stanice na borbeno oklopna vozila (BOV) čiju je proizvodnju Grupa preuzela od finske grupe Patria.

Prema sporazumu potpisanom s Kongsbergom, zainteresiranim kupcima diljem svijeta će se uz opciju kupnje same oružne stanice nuditi i cjeloviti proizvod – borbeno oklopno vozilo proizvedeno u partnerstvu Patrie i Đuro Đaković grupe s montiranom novom daljinski upravljanom oružnom stanicom srednjeg kalibra.

Svjetska premijera testiranja u RH

Ulaskom Đuro Đaković grupe u partnerstvo ubrzan je postupak razvoja oružne stanice, a svjetska premijera testiranja oružne stanice bojevom municijom održat će se u Hrvatskoj, krajem studenoga na vojnom poligonu Gašinci.

Testiranju će prisustvovati delegacije iz brojnih zemalja potencijalnih kupaca. „Iznimno smo ponosni na ovaj ugovor jer realizacija suradnje s norveškim industrijskim divom Kongsbergom pokazuje iskorak u strateškom promisljanju našeg menadzmenta i omogućuje okretanje nove stranice u povijesti Đuro Đaković grupe – veliki iskorak na svjetsko tržište s inovativnim i visokosofisticiranim proizvodom za kojim postoji značajna potražnja.

Osobno me raduje što će se u našim pogonima u Slavonskom Brodu ne samo proizvoditi i montirati nova oružna stanica, već i što ćemo sudjelovati u zadnjoj fazi njenog razvoja. Đuro Đaković grupa će ponudom BOV-a, kojeg proizvodimo u svojim pogonima zahvaljujući suradnji s Patrijom, s montiranom najsuvremenijom oružnom stanicom ući u vrlo uzak krug proizvođača obrambene tehnike najviše razine“, izjavio je Vladimir Kovačević prilikom potpisivanja sporazuma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene