Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Đuro Đaković grupa je s globalno poznatom norveškom industrijskom grupacijom Kongsberg potpisala ugovor o razvoju i komercijalizaciji potpuno novog proizvoda najviše tehnološke razine na svjetskom tržištu – daljinski upravljane 30mm oružne stanice PROTECTOR Medium Caliber RWS


Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave i Tomislav Mazal, član Uprave sa strane Đuro Đaković Holdinga, te Walter Qvam, predsjednik i glavni izvršni direktor Kongsberg Grupe i Pamela Willgohs, izvršna potpredsjednica za prodaju i marketing Kongsberg Protech Systemsa sa strane Kongsberg grupe, potpisali su u petak u norveškom Kongsbergu Sporazum o partnerstvu za oružne stanice srednjeg kalibra - Teaming Agreement for Medium Calibar Remote Weapon Stations - kojim dvije kompanije udružuju snage u proizvodnji i marketingu nove oružne stanice.

Vezani članci Dejan Smaić Radnici Đure Đakovića i dalje bez plaća: "I naša bi djeca željela imati Božić" Mladen Novosel, Savez samostalnih sindikata Hrvatske Sindikat metalaca traži hitan sastanak s Vladom zbog Đure Đakovića: ''Stanje je alarmantno''

Nova oružna stanica zbog povećane potražnje za naoružanjem srednjeg kalibra na borbeno oklopnim vozilima na svjetskom tržištu ima veliki potencijal, a mogla bi i nadmašiti uspjeh Kongsbergove oružne stanice PROTECTOR M151 kalibra 12,7mm koja je u svom segmentu trenutni globalni lider.
Divizija Obrana Đuro Đaković grupe ovim je partnerstvom ušla u malobrojno društvo svjetskih proizvođača obrambene tehnike najviše svjetske razine.

>> Dobar posao u Slavonskom Brodu!

Đuro Đaković grupa će ovom suradnjom dobiti potrebni know how u proizvodnji najmodernije oružne stanice, u pogonima Grupe će se proizvoditi svi dijelovi koje proizvodni proces trenutno omogućuje te će se raditi montaža i kompletna integracija oružne stanice na borbeno oklopna vozila (BOV) čiju je proizvodnju Grupa preuzela od finske grupe Patria.

Prema sporazumu potpisanom s Kongsbergom, zainteresiranim kupcima diljem svijeta će se uz opciju kupnje same oružne stanice nuditi i cjeloviti proizvod – borbeno oklopno vozilo proizvedeno u partnerstvu Patrie i Đuro Đaković grupe s montiranom novom daljinski upravljanom oružnom stanicom srednjeg kalibra.

Svjetska premijera testiranja u RH

Ulaskom Đuro Đaković grupe u partnerstvo ubrzan je postupak razvoja oružne stanice, a svjetska premijera testiranja oružne stanice bojevom municijom održat će se u Hrvatskoj, krajem studenoga na vojnom poligonu Gašinci.

Testiranju će prisustvovati delegacije iz brojnih zemalja potencijalnih kupaca. „Iznimno smo ponosni na ovaj ugovor jer realizacija suradnje s norveškim industrijskim divom Kongsbergom pokazuje iskorak u strateškom promisljanju našeg menadzmenta i omogućuje okretanje nove stranice u povijesti Đuro Đaković grupe – veliki iskorak na svjetsko tržište s inovativnim i visokosofisticiranim proizvodom za kojim postoji značajna potražnja.

Osobno me raduje što će se u našim pogonima u Slavonskom Brodu ne samo proizvoditi i montirati nova oružna stanica, već i što ćemo sudjelovati u zadnjoj fazi njenog razvoja. Đuro Đaković grupa će ponudom BOV-a, kojeg proizvodimo u svojim pogonima zahvaljujući suradnji s Patrijom, s montiranom najsuvremenijom oružnom stanicom ući u vrlo uzak krug proizvođača obrambene tehnike najviše razine“, izjavio je Vladimir Kovačević prilikom potpisivanja sporazuma.