Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zahvaljujući novcu iz EU fondova Hrvatska će godinu završiti u plusu.


Potpredsjednik Vlade Branko Grčić predstavio je rezultate povlačenja novca iz europskih fondova za ovu godinu te očekivanja za iduću. Hrvatska će, kaže, godinu završiti u plusu od barem 30 milijuna eura.

Vezani članci Josip Aladrović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Potpisan ugovor eHMZO od 166 milijuna kuna financiran iz Europskog socijalnog fonda Slika nije dostupna Poruka Hrvatskoj: 'Brže, brže, brže provodite reforme!'

Toliko je dobila više nego što je morala uplatiti u europski proračun. Zadovoljni su u vladi s brzinom ugovaranja projekata, kako za prošlo proračunsko razdoblje, tako i za novo koje slijedi.

Grčić: Hrvatskoj 6,9 milijardi eura iz EU

Oporba smatra da je vlada prespora, a probleme s provedbom projekata priznaju i u vladi. 'Ugovorit ćemo sigurno, a hoćemo li provesti to vam ne mogu garantirati jer imamo probleme u žalbenim postupcima koji traju po 3 do 6 mjeseci. Tu su problemi građevinskih firmi koje pucaju po šavovima', rekao je ministar Grčić.

'Ono što je ključno je uložiti značajna sredstva u pripremu projekata. Znači ne može nitko tko škrtari na ulaganju u pripremu projekata u budućnosti imati pozitivne rezultate jer jednostavno mu nedostaje dovoljno projekata', poručuje HDZ-ova Ivana Maletić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook