Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadmašili očekivanja

Goldman Sachs izvijestio o dobiti od 1,66 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesta najveća američka banka po imovini 'Goldman Sachs', daleko je nadmašila očekivanja analitičara na Wall Streetu, izvijestivši u ponedjeljak o ostvarenoj dobiti od 1,66 milijardi dolara u prva tri mjeseca 2009. godine.

Banka je također najavila da planira prikupiti pet milijardi dolara prodajom dionica, kako bi vladi mogla vratiti sredstva za sanaciju. Banka čije je sjedište u New Yorku, objavila je dobit od 3,39 dolara po dionici, više nego dvostruko nadmašivši predviđanja od 1,64 dolara, izvijestio je The Wall Street Journal. Riječ je ogromnom napretku u odnosu na gubitak od 2,29 milijardi dolara, koji je Goldman Sachs zabilježio u zadnjem kvartalu 2008. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon pet godina Otac i sin Goldman napokon zajedno za Božić Slika nije dostupna Otkazano objavljivanje knjige i intervjua O.J. Simpsona

Glavni direktor Lloyd Blankfein (54), prikuplja sredstva kako bi ojačao kapital banke i vratio vladi 10 milijardi dolara, primljenih u državnom programu TARP (Troubled Asset Relief Program) koji je pokrenut nakon stečaja Lehman Brothersa. Goldman Sachs bila je najprofitabilnija financijska kuća na Wall Streetu prije nego što se prošle godine, po nalogu vlade, pretvorila u banku i prikazala prvi kvartalni gubitak od izlaska na burzu 1999.

TARP je jedina toksična stvar

'Jedina 'toksična' stvar u njihovoj bilanci je TARP i oni ga se žele riješiti čim je prije moguće', izjavio je Gary Townsend, predsjednik investicijskog fonda Hill-Townsend Capital LLC. iz Chevy Chasea, u Marylandu. TARP je program vrijedan 700 milijardi dolara, koji je američki Kongres odobrio u listopadu prošle godine za sanaciju financijskog sektora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene