Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eurotunnel traži spas od bankrota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eurotunnel, dugovima opterećen operator 50 kilometara dugog tunela koji ispod La Manchea spaja Francusku i Veliku Britaniju, danas je predao zahtjev pariškom trgovačkom sudu kako bi dobio pravnu zaštitu od kreditora, navodi se u priopćenju kompanije.

Kako Eurotunnelu zbog duga od 6,2 milijarde funti prijeti financijski kolaps, tvrtka je nakon neuspjelih pregovora s kreditorima zatražila pravnu zaštitu pariškog trgovačkog suda.

Pročitajte i ovo Starački domovi u dugovima - 4 Kako dalje? Hoće li doći do povećanja cijena domova za starije? "Ti minusi su se dogodili zbog velikog, značajnog porasta cijena, režija i namirnica" Ilustracija veliki dugovi Mnogima omiljeni trgovački lanac ide na prodaju, samo u Hrvatskoj imaju 120 poslovnica

Britansko-francuska kompanija, koja zajednički upravlja željezničkom linijom koja prolazi tunelom ispod La Manchea i spaja Francusku i Veliku Britaniju, od trgovačkog je suda u Parizu zatražila zamrzavanje svojih dugova kako bi bila u mogućnosti nastaviti s poslovanjem dok sud bude posredovao oko postizanja rješenja.

Eurotunnel je pokušao imatelje obveznica nagovoriti da prihvate prijedlog kojim bi se dug te tvrtke prepolovio.

No jedna je skupina kreditora odbila podržati prijedloge kompanije.

Eurotunnel u svom priopćenju prstom upire u Deutsche Bank.

- Ne mogu razumjeti kako institucija kao što je Deutsche Bank može ostati pri tako nerazumnim zahtjevima a da pritom ne uzme u obzir posljedice koje će oni imati na 2300 zaposlenika i 800.000 dioničara Eurotunnela - rekao je predsjednik te kompanije Jacques Gounon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene