Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pad kreditnog rejtinga SAD-a i rušenje vrijednosti dionica na svjetskim burzama potakle su i naše dioničare za rasprodaju. Na početku današnjeg trgovanja na zagrebačkoj burzi oba Crobexa pala su za više od 4 posto.


Promet na Zagrebačkoj burzi u startu je prešao 8 milijuna kuna što svjedoči u panici u dioničarskim redovima. Crobex je u minusu 4,56 posto, a Crobex 10 4,22 posto.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Kapetan Picard otvorio trgovanje, cijena Twittera vrtoglavo raste Slika nije dostupna Odluka vjerovnika: Dioki ide u stečaj!

U prvih 10 minuta današnjeg trgovanja milijunske promete ostvarile su dionice HT-a, Luka Ploče i Dalekovoda. Cijena HT-a pala je za 3,2 posto pa sada iznosi 245 kuna. Cijena dionica Luke Ploče pšala je za 2,33 posto i sada stoji 834 kune, dok je cijena Dalekovoda pala za 0,85 posto i sada iznosi 190 kuna.

U 11,00 sati Crobex je bio u minusu 4,31 posto, s 2.039 bodova, što je najniža razina od sredine prosinca 2010. Crobex10 je potonuo 4,12 posto, na 1.100 bodova, i također je na najnižoj razini od sredine prosinca prošle godine.

Usprkos katastrofičnim prognozama, stanje na europskim burzama jutros je bilo u blagom plusu. Tome je zaslužan jutrošnji sastanak zemalja G7 koje su se obvezale na poduzimanje koordinirane akcije radi osiguranja likvidnosti i podrške funkcioniraju financijskih tržišta, stabilnosti i gospodarskom rastu.