Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi žele sigurnost i dobre šefove

Doznajte tko su najpoželjniji poslodavci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lista najpoželjnijih poslodavaca koju sedmu godinu zaredom donosi MojPosao pokazuje da je ljudima najvažnije imati siguran posao i dobre odnose u tvrtki u kojoj rade. Najpoželjniji je poslodavac prvog izbora u Hrvatskoj dm-drogerie markt.

Ovo je lista top 10 poslodavaca za Hrvate

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika promjena U Njemačkoj počeo važan eksperiment: Svi se nadaju da će njime riješiti kronični nedostatak radne snage Slika nije dostupna Top 20 Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj?

1:dm-drogerie markt

2:T-HT

3:Agrokor

4:Vipnet

5:INA

6:Google

7:HEP

8:Zagrebačka banka

9:Atlantic Grupa

10:Microsoft

Titulu najpoželjnijeg poslodavca tvrtka dm-drogerie markt osvojila je drugu godinu zaredom. Drugi poslodavac po broju osvojenih glasova je T-HT grupa, potom Agrokor, a na četvrtom mjestu je Vipnet. Peto mjesto drži Ina. Zanimljivo je da se na našoj listi poželjnih poslodavaca pojavio Google koji je ove godine po prvi put ušao na listu top 10. Ta tvrtka im je super zbog, najčešće je objašnjenje, harmoničnih odnosa na radnom mjestu.

Raspoloženje ispitanika pokazuje i kako su banke ove godine 'izgubile' na popularnosti pa je u prvih deset tek Zagrebačka banka. Ozračje na tržištu rada u kojem su informatičke tvrtke dobro pozicionirane potvrđuje i ulazak Microsofta u top 10 - ta  je tvrtka zabilježila značajan skok - jer se među najpoželjnijih deset vratila prvi put nakon 2007. godine.

Glavni razlozi zbog kojih su ljudi birali određenu tvrtku su  sigurnost radnog mjesta i vodstvo u sektoru. Visoko kotiraju i socijalna odgovornost poslodavca te harmonični odnosi na radnom mjestu. Ili narodski rečeno - svi žele siguran posao, dobrog šefa i ugodne kolege. Ovo je istraživanje pokazalo i da visina plaće nije presudni razlog za izbor prvog poslodavca. Taj je razlog tek na petom mjestu, zajedno s prilikom za napredovanje i ukupan image tvrtke u poslovnom svijetu.

I dok im visina plaće nije presudna za izbor prvog poslodavca, taj je razlog ključni kod potencijalne promjene radnog mjesta. Većina bi pristala raditi isti posao i u prosječno atraktivnoj tvrtki, ali žele veću plaću i do 40 posto. No, da im se ponudi posao u nekoj od top 10 tvrtki pristali bi raditi  i za 30 posto manje novca nego ga imaju kod sadašnjeg poslodavca.

U istraživanju portala MojPosao zanimljivo je podatak da je, bez obzira na gospodarsku krizu jako veliki postotak ispitanika (47 posto) često razmišlja o promjeni poslodavca. No, ima i podosta onih (22 posto) kojima to u prošloj godini nije padalo na pamet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene