Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pala dobit HT-a

Dividenda HT-a 34,05 kuna po dionici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon dobra vijest za sve koji su kupovali dionice HT-a u javnoj ponudi.

Naime, dionica HT-a je prvi put nakon travnja 2008. prešla razinu od 300 kuna. To se dogodilo iako je neto dobit HT-a, kako je objavljeno na internetskim stranicama ove tvrtke pala 12,4 posto te je iznosila 2,023 milijardi kuna. Uprava HT-a je predložila isplatu dividende od 34,05 kuna po dionici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 22 kune i 76 lipa po dionici HT dioničarima isplatio dividendu Slika nije dostupna HUP-ovci se sastali s Kosor Poslodavci i Vlada iz šupljeg u prazno

Pravo na dividendu imat će dioničari upisani u Središnje klirinško depozitarno društvo na dan održavanja glavne skupštine dioničara, planirane za 21. travnja. Dividenda će biti isplaćena 17. svibnja 2010.

T-HT smanjenje čiste dobiti na 2.023 milijuna kuna opravdava većim troškovima otpremnina i manjom financijskom dobiti.

Svi segmenti HT-ova poslovanja, izuzev interneta, zabilježili su pad prihoda. Tako T-Mobile bilježi pad prihoda 5 posto, fiksna telefonija 10,2 posto, veleprodajne usluge 3,3 posto, podatkovne i druge usluge 2,9 posto. T-Com je zabilježio pad prihoda 2,8 posto, na 5,044 milijarde kuna.

'Ovo je bila vrlo izazovna godina za Hrvatsku, ali s obzirom da smo predvidjeli pritisak koji će recesija izvršiti na naše poslovanje, godinu smo započeli s prioritetom zaštite prihoda i marži. Zadovoljstvo mi je izjaviti da je naša strategija bila djelotvorna i da smo ostvarili stabilne rezultate koji odražavaju visoku kvalitetu usluga i strogu kontrolu troškova pomoću kojih smo se uhvatili u koštac s recesijom. Nadalje, vjerujem da naši rezultati pokazuju važnost usluga T-HT-a za hrvatsko gospodarstvo. Uspješno smo reorganizirali Grupu tako da možemo još učinkovitije usluživati korisnike i vjerujem da ćemo biti spremni za napredovanje kada se gospodarstvo počne oporavljati', rekao je predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a Ivica Mudrinić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene