Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompanija bila pred bankrotom

Direktor Freddie Maca počinio samoubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako je svjetska gospodarska kriza odnijela još jedan život. Ubio se financijski direktor američkog hipotekarnog diva, Freddie Maca.

41-godišnji David Kellermann pronađen je mrtav u svom domu. Nikakvih tragova nasilne smrti nema. Financijski direktor američkog hipotekarnog diva, počinio je samoubojstvo. U obiteljsku kuću 20-ak kilometara od Washingtona policija je stigla rano ujutro nakon poziva Kellermannove supruge.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rast dionica na Wall Streetu nakon vladine sanacije Fannie Mae i Freddie Mac-a Slika nije dostupna Ubio se direktor 'AP Varaždin'

Mjesto financijskog direktora Kellermann je preuzeo prije sedam mjeseci. Freddie Mac kao i drugi hipotekarni gigant Fannie Mae bili su prošle godina na rubu bankrota. Financiraju gotovo polovicu stambenih kredita u SAD-u, vrijednih više od pet trilijuna dolara. Njihov bankrot izazvao bi katastrofu u srednjim i malim bankama i doveo američko gospodarstvo u još težu krizu od trenutačne. Od propasti ih je milijardama dolara spasila država.

Kritičari su upozoravali kako su menadžeri krivi za loše poslovanje. Nedavno su tražili još nekoliko desetaka milijardi državnog novca, dok su direktorima isplatili i pola milijuna dolara bonusa. Za sanaciju gospodarstva izdvojeno je 700 milijardi dolara. Nevezano uz Kellermannovo samoubojstvo u Americi sumnja se da je dio tog novca pronevjeren. Državni odvjetnik pokrenut će istragu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene