Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenija lider u regiji

D&B: Hrvatska i dalje zemlja s blagim rizikom ulaganja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska i dalje pripada skupini zemalja s blagim rizikom ulaganja, objavila je bonitetna kuća Dun&Bradstreet.

U najnovijem izdanju publikacije International Risk & Payment Reviewa, rejting je snižen Albaniji zbog eskaliranja socijalnih nemira, kao i Egiptu zbog trotjednih demonstracija i nereda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prvi krug upisa Građanima država od danas nudi priliku za ekstra zaradu: Ovo su stvari koje trebate znati PR Kako trgovati cijenom dionica Razvoj umjetne inteligencije utječe pozitivno na dionice tehnoloških tvrtki

Zbog visokog vanjskog duga, inflacije te pritiska na valutu rejting je snižen i Vijetnamu te Ugandi zbog protesta uoči izbora za parlament. Rejting je povišen Kambodži, zbog ekonomskog oporavka u 2010., Njemačkoj, zbog očekivanja snažnog ekonomskog oporavka u 2011. i 2012. te Tunisu zbog političke stabilizacije.

>> Dun & Bradstreet: RH nije zabilježila rast BDP-a

>> Oštra reakcija Šukerovog ministarstva: D&B nije relevantan

Slovenija i dalje ima najveći rejting u regiji i spada u razred niske rizičnosti.

Prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku Hrvatska je zabilježila blagi rast BDP-a u zadnjem kvartalu 2010. godine. I dalje su smanjene investicije i javna potrošnja, a glavne komponente rasta predstavljaju potrošnja i izvoz.

Broj nezaposlenih porastao je na 12,4 posto u prosincu 2011 godine, dok je u prosjeku nezaposlenost za cijelu 2010. bila na razini od 11,8 posto. D&B očekuje da će nezaposlenost nastaviti kočiti ekonomski oporavak, te će još porasti u prvom dijelu 2011., a u drugom dijelu očekuje se blagi pad.

Prosječno, za 2011 godinu očekuje se 12,7 posto, dok će u 2012 iznositi 11,9 posto zbog ekonomskog oporavka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene