Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup i najbogatijima

Charteri ove godine još nisu ugledali otvoreno more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak turističke sezone nikako ne ide na ruku vlasnicima chartera. Prošle godine u ovo vrijeme već su radili punom parom. Situacija je danas posve drugačija.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Slika nije dostupna Nikakve obavijesti Pogledajte boju mora koja je iznenadila Šibenčane, doznajemo što je uzrok

Flota miruje, mornari glancaju već izglancane površine. Drveni jedrenjaci namijenjeni charteru ove godine još nisu ugledali otvorenog mora. Posada ne gleda prema budućnosti, radije se prisjećaju prošle godine. 'Krenuli smo 15. ožujka i završili 30. listopada bez stajanja. Ove godine malo kasni, sve kreće od srpnja', rekao je Zoran Čapalija, kapetan 'Plave zvijezde'. Uspješna prošla godina na Jadran je privukla mnoge charter agencije. Pomama za hrvatskim morem i jedrilicama, ostavila je traga diljem Europe.

Tjedan dana za 18.000 eura

'Moja tvrtka ima urede u Nizozemskoj i Španjolskoj, evo sad i u Hrvatskoj', rekla je Elizabeth iz Amsterdama. Međutim pregovori, još od ožujka do sada nikako da daju ploda. Visoke cijene po tjednu plovidbe teško prate i najbogatiji gosti. 'Ovaj brod je za 12 ljudi, za full boat to vam je 18 tisuća eura za sedam dana', kaže Josip, mornar. Jedra ostaju spuštena, a mornari svjesni kako se lanjski uspjeh neće ponoviti jer plovilo se svugdje. Cijela flota još uvijek miruje. Luku punom parom napuštaju tek galebovi, ne znaju oni što je mornar bez mora.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene