Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bjelovar: Otvoren prvi Pčelarski kutak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bjelovaru je danas otvoren prvi hrvatski Pčelarski kutak, prostor gdje se na jednom mjestu prodaje med iz svih krajeva Hrvatske te drugi pčelinji proizvodi i pčelarska oprema, ali i drugi proizvodi iz obiteljskih gospodarstava, poput sira, maslina, maslinovog ulje, slanih ribica i vina.

Kutak je otvorila braniteljska pčelarska zadruga "Eko-Bilogora" , koja je od grada taj prostor dobila u zakup i ona je, kako je rečeno, prva pčelarska zadruga u Hrvatskoj koja je otvorila takvu trgovinu.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća u Bjelovaru Poginuo vozač traktora Policija objavila detalje teške nesreće na bjelovarskoj obilaznici Ilustracija Gdje će im duša? Oprez, kriminalci imaju novu metodu! Opet prevarili ženu kojoj su već uzeli desetke tisuća eura, pogledajte kako su je sad nasamarili

Otvarajući taj prostor, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič rekla je kako očekuje da će to biti dobar način prodaje proizvoda članova pčelarskih zadruga, te je najavila kako otvaranje sličnih prostora slijedi u Splitu, Osijeku i drugim gradovima.

Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec istaknuo je da je ovo jedan od načina da pčelari, ali i drugi proizvođači hrane iz obiteljskih gospodarstava, uz pristupačnije cijene izravno dođu do kupaca.

Dodao je kako je trenutačno u Hrvatskoj oko tisuću tona meda viška te da je nužno stvaranje brenda.

Strukovna unija pčelarskih zadruga diljem Hrvatske otvarat će ovakve dućane kako bi povezala pčelare i ponudila potrošaču što jeftinije pčelinje proizvode i ostale prehrambene proizvode hrvatskog ruralnog prostora.

Uz Virovitičko-podravsku, Bjelovarsko-bilogorska županija najveći je proizvođač meda u Hrvatskoj. U njoj ima oko 600 aktivnih pčelara koji proizvedu preko 15 posto ukupne proizvodnje meda u Hrvatskoj ili oko 500 tona pčelinjih proizvoda godišnje.

U zgradi Gradske uprave, gdje je otvoren Pčelarski kutak, uz med i proizvode sela, prodaju se i suveniri bjelovarskog kraja i drugih hrvatskih područja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene