Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bosanskohercegovački ministar vanjske trgovine Mladen Zirojević izjavio je kako trgovinski odnosi njegove zemlje s Hrvatskom i Srbijom ne zadovoljavaju, optuživši susjede kako unatoč svim upozorenjima nisu uklonili brojne necarinske barijere koje onemogućuju izvoz iz BiH, napose prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda.


Zirojević je na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci izjavio kako je BiH na vrijeme upozorio vlade u Zagrebu i Beogradu na neprihvatljive mjere kojima se ograničuje ili onemogućuje izvoz prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda. Po njegovim riječima, do sada nije bilo prihvatljiva reagiranja.

Vezani članci Slika nije dostupna Odnose BiH i Slovenije ugrožava jedino 'slučaj 'Ljubljanska banka'' Slika nije dostupna Silajdžić: Početak gradnje mosta komplicira odnose Hrvatske i BiH

'O tome smo izvijestili i Glavno tajništvo CEFTA-e', podsjetio je Zirojević te dodao kako očekuje da se barijere uklone do 18. listopada, kad se trebaju sastati ministri članica CEFTA-e.

'Ako se ni tada ne riješe problemi sa Srbijom i Hrvatskom..., sazvat ću sastanak predstavnika svih kontrolnih i inspekcijskih tijela u BiH kako bismo razmotrili stanje i po načelu recipročnosti reagirali', kazao je bosanskohercegovački dužnosnik.

Zirojević je dodao kako razumije teškoće poljoprivrednika u BiH zbog CEFTA-e, no istaknuo je kako slobodna trgovina u susjedstvu ipak donosi više koristi nego štete, jer omogućuje pristup tržištu s više od 530 milijuna ljudi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju