Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BIH: Federalni ministar osporava ugovor TLM-a i Aluminija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavni ugovor o petogodišnjoj suradnji u isporuci sirovina za proizvodnju aluminija između šibenske Tvornice lakih metala (TLM) i mostarskog kombinata Aluminij protuzakonit je i on mora biti poništen, ocijenio je ministar energetike, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine Vahid Hećo.

U izjavi, koju prenosi sarajevski "Dnevni avaz", Hećo je ocijenio kako mostarski Aluminij, koji i sam čeka privatizaciju, nije smio u sadašnjem trenutku sklapati dugoročne poslovne ugovore.

Pročitajte i ovo Hvar drama - 3 Tko laže? Drama oko vrijedne imovine na Hvaru: Općina se zgraža provalom, navodni vlasnik pokazuje pravne dokumente Slika nije dostupna Poručuju sindikalci 'Ministarstvo gospodarstva mora preuzeti odgovornost za TLM'

"Nitko ne smije obmanjivati i dovoditi novog vlasnika u situaciju da ga dugoročno obvezuje nekim ugovorima", kazao je Hećo.

Upozorio je kako u sadašnjim okolnostima sklapanje ovakvog ugovora čak predstavlja kazneno djelo, tim prije jer dovodi u pitanje provedbu natječaja za privatizaciju Aluminija koji je u tijeku.

Hećo je kao odgovornu osobu za ovakav postupak označio direktora mostarskog Aluminija Miju Brajkovića.

Šibenski TLM i Aluminij prošlog su tjedna potpisali ugovor o isporuci sirovina iz Mostara, čime se TLM-u osigurava stabilno poslovanje. TLM je vlasnik 12 posto dionica mostarskog Aluminija, a ostalih 88 posto vlasništvo su zaposlenih odnosno Federacije BiH i taj vlasnički udjel sada se prodaje.

Vlasništvo nad TLM-om uskoro treba preuzeti konzorcij sastavljen od četiri hrvatske i jedne bosanskohercegovačke tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene