Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Bandić: Do Nove godine neće se povećavati cijene komunalnih usluga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da se do Nove godine, bez povijesnih razloga, neće povećavati cijene komunalnih usluga.

Na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine Bandić je, odgovarajući na pitanje Pere Kovačevića o posljedicama divljanja cijena nafte na poskupljenja, rekao da bi se cijene komunalnih usluga, ako budu bolje radili, nakon ove godine mogle i sniziti. Podsjetio je da cijena plina nije u odluci Grada.

Pročitajte i ovo Računi, ilustracija CIJENE RASTU Hrvati žive sve skuplje: "To je jednostavno neminovno, ove godine možemo očekivati nešto veću stopu inflacije" Slika nije dostupna Sanader: Gradovi ne smiju povećavati cijene komunalnih usluga

Na pitanje Josipa Kerete (HSLS) je li u mandatu ovog poglavarstva bila zamjena zemljišta i nekretnina bez prethodno objavljenog javnog natječaja, gradonačelnik Bandić je istaknuo da za njegova mandata u osam godina niti jedan pravni posao nije napravljen mimo i protivno zakonima. Pozvao je sve institucije pravne države da iz ladica izvade sve što imaju o Gradskoj upravi i to objave kako bi se već jedanput o tome podvukla crta, jer o tome ima manipulacija u javnosti.

Dodao je da ne može imati uvid u posao svakog djelatnika u gradu te je pozvao da se prijavi svaka sumnja kako bi institucije pravne države mogle odraditi svoj posao.

Jurica Meić (SDP) zauzeo se za pokretanje unutarnje revizije u Zagrebačkim cestama jer, kako je rekao, ako će se čekati reakcija pravne države, od toga neće biti ništa. Bandić mu je odgovorio kako on ne sumnja da će institucije pravne države odraditi svoj posao jer živimo u suverenoj i demokratskoj državi.

Danira Bilić (HDZ) predložila je da se dječji dodaci vrate na stanje iz 2006., jer su smanjeni iznosi za rođenje prvog djeteta, a najviše su smanjeni za rođenje drugog. Rekla je da se time u gradskom proračunu uštedjelo 40 milijuna kuna te da je u Zagrebu i dalje negativan prirodni prirast.

Bandić je odgovorio da se naglasak stavlja na rođenje trećeg djeteta te je, ustvrdivši kako je u Zagrebu pozitivan prirodni prirast, zadužio pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara da za iduću sjednicu gradskim zastupnicima podastre o tome podatke.

Na aktualnom satu bilo je više pitanja gradonačelniku o održavanju Thompsonova koncerta 30. svibnja, na Dan branitelja, na Trgu bana Jelačića. Joško Morić (DC ) rekao je da Thompsonove koncerte prati ustaška i druga fašistička ikonografija.

Gradonačelnik Bandić rekao je da nikakvoj ikonografiji - ni nacističkoj, ni fašističkoj, ni boljševičkoj, na Trgu bana Jelačića nema mjesta, kao niti namjernim provokatorima, te da se od toga treba ograditi.

Pozvao je Zagrepčane da dođu na Trg 30. svibnja, na Dan branitelja, te je istaknuo da su institucije pravne države i policija dužne raditi svoj posao.

Rekao je da će, ako se na Trgu pojave nepodopštine, najbolji redari biti branitelji jer se, kako je istaknuo, nisu borili ni za fašističku ni za boljševičku Hrvatsku, nego za suverenu i demokratsku Hrvatsku.

Ako bi se slučajno nešto dogodilo, treba objaviti imena tih provokatora i u čije ime oni to rade, rekao je Bandić poželjevši da proslava Dana branitelja prođe u najboljem redu i dostojanstveno.

Sjednica je počela minutom šutnje za preminulog potpredsjednika Skupština Dragutina Štiglića (HSU). Izabran je novi potpredsjednik Skupštine - Petar Kuzele (HSU), a zastupničku prisegu položila je Vesna Brezić (HSU).

U ime Kluba HSP-a Ivan Friščić zatražio je da se na dnevni red stavi smjenjivanje bivšeg HSP-ovca Pere Kovačevića, sada nezavisnog zastupnika, s mjesta potpredsjednika Skupštine, ali većinom glasova (23 'protiv', 13 'za') njegov prijedlog nije prihvaćen.

Predsjednica Skupštine Tatjana Holjevac na početku sjednice izrazila je ogorčenost nedavnim fizičkim napadom na zastupnika Igora Rađenovića (SDP).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene