Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Dubrovniku se održava velika investitorska konferencija Ronald Brown. Konferenciju su organizirale Sjedinjene Američke Države u spomen na prije 15 godina poginulog ministra trgovine koji je želio dovesti ulagače u Hrvatsku.


Ramon Miro iz Houstona predstavlja tvrtku koja godišnje preveze 50 milijuna putnika. A žele preuzeti Zračnu luku Zagreb. 'Hrvatsku vidimo kao zanimljivo tržište kratkoročno i dugoročno', istaknuo je Miro. Zračna luka Zagreb pravi je test Vlade. Dosta je priča. 'Ja očekujem prvu lopatu u proljeće 2012.', rekao nam je Tonči Peović, predsjednik Uprave Zračne luke Zagreb.

Vezani članci Višnja Mrazovac (Foto: Dnevnik.hr) Ranije nego ikad: U zračnoj luci Franjo Tuđman dočekana milijunta putnica Slika nije dostupna Amsterdam: Zračna luka evakuirana zbog bombe iz II. svjetskog rata

200 milijuna eura uzet ćemo sada, ili nikada. 'Ukoliko se odgodi ovaj projekt, Beograd će iskoristiti ovu našu poziciju', istaknuo je Peović. Mršavih 150 milijuna dolara američkih investicija svjesni su premijerka i predsjednik. 'Biznis želi zaradu i uspjeh. Hrvatska nudi uspjeh', rekao je Josipović. Položaj Hrvatske smatraju ključnim za investitore.

Nismo najbolji, ali provodimo reforme

Hrvatsku su drugi odavno prestigli. 'Hrvatska nije šampion u poduzetništvu, ali zato radimo reforme', dodao je Josipović. No moramo na još nečemu poraditi. 'Možda smo arogantni bahati i sve bi bez ulaganja u bilo što', smatra Borislav Škegro, bivši potpredsjednik Vlade.

A kakvi smo zna Bechtel. Bili su u Hrvatskoj sada ih nema. 'Doći će vrijeme i u Hrvatskoj da se nešto učini. Da se ne priča već da se gradi', smatra Charles Redman iz Bechtela. Za investitore bi trebao brinuti 'trolist' predvođen potpredsjednikom Miloševićem. premijerka Kosor da su oni srce u radu Vlade. 'Programi se provode i ima dobrih stvari, i mnogo se toga uspjelo promjeniti', istaknula je. To trebaju vidjeti američki poduzetnici ako se odluče investirati. Politika ih je pozvala, oni su razmijenili podsjetnice. Sada samo treba čekati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju