Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Adris grupa i Autotrans potpisali ugovor o kupnji kolodvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor riječkog Autotransa Zvonko Krmpotić i direktor Adrisova društva za upravljanje nekretninama Abilia d.o.o. Damir Vanđelić potpisali u Rovinju kupoprodajni ugovor vrijedan više od 2 milijuna i 100 tisuća eura o preseljenju, odnosno kupnji postojećeg autobusnog kolodvora u Rovinju.

Prema riječima Damira Vanđelića dio iznosa iz kupoprodajnog ugovora isplatit će se Autotransu u gotovini dok će se drugim dijelom izgraditi novi autobusni kolodvor koji će se zatim dati u posjed Autotransu.

Pročitajte i ovo Zapljena u Rovinju - 1 Proizvodio i preprodavao Najveća zaplijena droge u Istri ove godine: Policija kod 51-godišnjeg muškarca pronašla više od 10 kilograma raznih supstanci Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom

Potpisivanjem ugovora Adris grupa postala je vlasnik zgrada i
građevina koje se protežu na 700 četvornih metara, te vlasnik 2400 četvornih metara zemljišta postojećeg kolodvora.

Autotrans će, do izgradnje kolodvora na novoj lokaciji, ostati u
posjedu staroga kolodvora, koji će u funkciji biti do 2009.

Damir Vanđelić najavio je da će za otprilike mjesec dana biti završen i detaljan idejni plan uređenja prostora na kojemu se sada nalaze prazni pogon TDR-a i sadašnji Autobusni kolodvor. Na tom prostoru, prema budućim planovima, bit će izgrađen hotel s 200 soba i svim sadržajima koji će omogućiti da hotel dobije pet zvjezdica.

'Izgradnjom novog kolodvora na novoj lokaciji riješit će se problem autobusnog kolodvora u Rovinju', poručio je direktor Autotransa Zvonko Krmpotić.

Cijeli kompleks novog kolodvora, koji bi trebao biti gotov do veljače 2009. godine, na novoj lokaciji, na prostoru bivših Istarskih boksita u Rovinju, imat će 25 tisuća četvornih metara. Osim kolodvora, izgradit će se ugostiteljsko-trgovački centar kao i zatvorena garaža. Time će, dodao je Vanđelić, Autotrans dobiti novi natkriveni kolodvor i svoje uredske prostore.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene