Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vojnici će nositi hrvatske odore'

Adlešić: Gospodarstvu od NATO-a 40 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko bi gospodarstvo, prema procjenama NATO-a, od članstva u tom savezu moglo izvući 40 milijuna eura, a prvi projekti mogli bi biti realizirani već krajem godine, ustvrdila je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, u Saboru.

Na pitanje Krešimira Ćosića (HDZ) što Vlada čini da bi hrvatsko gospodarstvo izvuklo maksimalnu korist iz članstva u NATO-u, Adlešić je odgovorila da je osnovana radna skupina osam ministarstava i Hrvatske gospodarske komore. Prvi natječaji već su otvoreni, ponude su stigle u MORH i vjerujemo da će do kraja godine biti realizirani i prvi poslovi, rekla je Adlešič.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

I ministar Branko Vukelić izvijestio je da je u tijeku proizvodnja 126 borbenih vozila u 'Đuri Đakoviću', vrijedna oko 1,4 milijarde kuna, te da je u pripremi i proizvodnja tenkova. Posebno se pohvalio ugovorima s konzorcijem od 14 domaćih tekstilnih tvrtki koje će hrvatske vojnike opremati odorama, koje su, istaknuo je Vukelić, kvalitetnije, jeftinije i, što je najvažnije, hrvatske. Napomenuo je i projekt karlovačke tvrtke HS Produkt za proizvodnju jurišne puške, u pripremi je, naglasio je, i natječaj za opremanje hrvatske ratne mornarice, za koji vjeruje da će posao dobiti neko domaće brodogradilište.

Ministar prometa Božidar Kalmeta odbacio je tvrdnje da je dionica autoceste Dubrovnik-Doli otvorena bez uporabne dozvole. 'U prošlom mandatu i posljednjih godinu i pol Sanaderove vlade izgrađeno je 510 kilometara autocesta, ni jedan metar nije započet bez građevinske dozvole, niti pušten u promet bez uporabne dozvole', ustvrdio je Kalmeta, ističući da će se do 2012. autocestom voziti od Dubrovnika do Zagreba.

Ministrica branitelja Jadranka Kosor izvijestila je da su u tijeku aktivnosti na izgradnji stanova za branitelje na području bivših vojarni u nizu gradova u Hrvatskoj. 'Do 2012. samo na ovaj način bit će izgrađeno 1500 do 2000 stanova za branitelje', rekla je Kosor.

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić pohvalio se da je otkup mlijeka u travnju ove godine za šest posto veći nego lani. Podsjetio je da je prošli tjedan dogovorena intevrencija države te ocijenio da nije trebalo ni doći do zabrane otkupa, s obzirom da u Ministarstvu postoji savjet u kojem, uz predstavnike Ministarstva i proizvođača, o svim problemima mogu razgovarati i otkupljivači mlijeka, odnosno mljekare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene