Sastojci:
Pročitajte i ovo
Specijalitet za jesenske dane
Bućnica s makom
Pospite kimom
Juha od bundeve
- 6 jaja
- 4 žlice brašna
- 1 žlica krušnih mrvica
- 1 dl ulja
- 2 žličice soli
- ½ praška za pecivo
- 8 crvenih duguljastih paprika
- 250 g krem sira
- 200 g prešane šunke
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 žličica kopra
- papar
Priprema:
Paprike operite, očistite od sjemenki i ostavite da ocijede. Stavite ih u namašćen lim i pecite 20-ak minuta. Kada se ispeku, odstranite im kožicu i ostavite da se ohlade. U plastičnoj posudi pjenasto umutite jaja i sol. Dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo i mrvice. Tijesto ulijte u lim koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Tijesto pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Kada je tijesto pečeno, izvadite ga iz pećnice i zarolajte zajedno s papirom. Kada se tijesto ohladi, odmotajte ga i premažite s pola smjese sira, vrhnja, soli, papra i kopra. Preko namaza poredajte pečene paprike, a zatim nanesite preostali dio namaza. Zatim poredajte šunku i zarolajte tijesto te ostavite u hladnjak da se stisne.